Nastavlja se tradicija najvećeg sajma plovila u Srednjoj Europi. Biograd Boat Show i ove godine s preko 240 izlagača

Od srijede 21. do nedjelje 25. listopada u Ilirijinoj Marini Kornati u Biogradu na Moru održava se Biograd Boat Show 22. međunarodni nautički sajam Biograd Boat Show, u organizaciji i...

Od srijede 21. do nedjelje 25. listopada u Ilirijinoj Marini Kornati u Biogradu na Moru održava se Biograd Boat Show

22. međunarodni nautički sajam Biograd Boat Show, u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d., spreman je otvoriti vrata izlagačima i posjetiteljima u srijedu 21. listopada, te će usprkos novim okolnostima, uz sve epidemiološke mjere, održati tradiciju najvećeg nautičkog sajma u Srednjoj Europi.

Sajam je zbog akutalnih prilika produžen na pet dana, od 21. do 25. listopada, a otvoreni prostor treće najveće marine u zemlji, kategorizirane sa četiri sidra, i svježi morski zrak jamče sigurno okruženje. Bliska suradnja i koordinacija ekipiranih profesionalnih službi društva Ilirija, s Civilnim stožerom i epidemiolozim jamči sigrnost izlagača i posjetitelja sajma, navode iz Ilirije d.d.

Njemačko i slovensko skidanje ograničenja putovanja u Hrvatsku, odnosno Zadarsku županiju, znatno je uvećalo odziv većih plovila do 20 metara, te osnažilo međunarodni dolazak na sajam.

Tako da se je tradicija najvećeg sajma plovila u Srednjoj Europi zadržala i ove godine sa preko 240 izlagača i gotovo izjednačenim lanjskim rekordom broja plovila.

Biograd Boat Show je poznat po gostoljubivoj atmosferi Biograda, primorskog grada koji jedinstveno živi uz ovaj događaj sa izlagačima i gostima. Po tome je i prepoznat među članovima IFBSO, Međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, čiji smo zlatni član. Zahvaljujući podršci nacionalnih, županijskih i Grada Biograda na Moru, i na nastavku suradnje s Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom turističkom zajednicom, uz ekipiranost i trud profesionalnih službi Ilirije d.d., unatoč globalnoj pandemiji, omogućeno je održati kontinuitet događaja od iznimnog značaja za nautičku industriju i nautički turizama, kao najkonkurentniji i najkvalitetniji vid hrvatske turističke ponude“, ističu iz Ilirije d.d.

Važnost B2B susreta više nego ikad ima istaknuto značenje

Biograd “B2B”, platforma za poslovno umrežavanje nautičkog sektora, kao višegodišnja posebnost BBS-a ove je godine više nego ikad ima istaknuto značenje, posebno snažno u segmentu video kontakata i sastanaka. “Ponosni smo jer u sklopu “B2B” Hrvatska gospodarska komora organizira 4. HGK dane nautike, koji kongresni program je proširen na tri dana (od 21. do 23. listopada) te okuplja Udruženja – marina, male brodogradnje, pružatelja usluga na plovilima – charter, turističkih brodara, te Zajednice ronilačkog turizma, odnosno svih predstavnika realnog sektora nautičke industrije i turizma i državnih institucija, dajući BBS-u značenje i Kongresa hrvatske nautičke industrije i turizma“, ističu organizatori.

Kao dio Biograd B2B-a, Croatia Charter Expo uz halu B u zapadnoj Marini Kornati omogućena je tvrtkama i prezentaciju na vlastitim plovilima, gat 14, a prijavljene čarter tvrtke imaju flotu od preko 1600 jahti.

Uz predstavljanje i noviteta i premijere, vjerujemo da će program BBS uz atraktivnost posjetiteljima, ubrzati umrežavanje, razmjenu informacija i  povezivanje poslovnih nositelja, te time olakšati pripremu složene poslovne 2021. godine.Unaprijed zahvaljujemo posjetiteljima na razumijevanju i pridržavanju svih epidemioloških mjera, a za što su osigurana i sva potrebna sredstva, a o kojima će, uz pisane obavijesti, dobiti i upute operativnih timova na ulazima“, zaključuju iz Ilirije d.d.

Više informacija o 22. međunarodnom nautičkom sajamu Biograd Boat Show, saznajte na službenim web stranicama.

Foto: Ilirija d.d.

 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN