U Osijek stigli Bolt i Uber

Od mjeseca prosinca i u Osijeku su dostupni dva vodeća taxi prijevoznika – Uber i Bolt. Bolt, vodeća europska platforma za pružanje usluge prijevoza na zahtjev s preko 30...

Od mjeseca prosinca i u Osijeku su dostupni dva vodeća taxi prijevoznika – Uber i Bolt.

Bolt, vodeća europska platforma za pružanje usluge prijevoza na zahtjev s preko 30 milijuna korisnika u svijetu, od ovog tjedna je dostupan svim građanima i turistima u Osijeku. 

Korisnici će plaćati samo onoliko koliko su se stvarno vozili, te će procijenjenu cijenu usluge prijevoza za odabranu rutu moći odmah vidjeti u aplikaciji prilikom naručivanja vožnje. U Osijeku naknada za početak vožnje iznosi 4 kune, vrijeme vožnje stoji 50 lipa po minuti, a cijena vožnje po kilometru je 4 kune. 

Cilj nam je da što više ljudi u Hrvatskoj ima izbor povoljnijeg načina kretanja svojim gradom te smo ponosni što smo napokon i na istoku naše zemlje – hrvatskom gradu s najviše zelenila. Naš zeleni vizualni identitet će se izvrsno uklopiti, a naša briga o okolišu na razini tvrtke doprinijet će očuvanju okoliša jer je svaka vožnja preko naše platforme CO2 neutralna“, poručio je Daniel Tutić, direktor Bolta u Hrvatskoj.

Boltove usluge uključuju prijevoz na zahtjev, s autima i motorima, kao i uslugu dijeljenja električnih romobila te je u planu lansiranje usluga dostave hrane. Ova estonska tvrtka, inače bivši Taxify, nakon samo pet godina poslovanja, ima više od 30 milijuna korisnika u više od 35 zemalja te je postala vodeća tvrtka za pružanje usluge prijevoza na zahtjev.

Širenjem dostupnosti na Osijek Bolt je postao dostupan u svim većim gradovima u Hrvatskoj. Također, Bolt je upravo prije par dana odabrao Hrvatsku kao mjesto premijere nove Bolt usluge.

Naime, Zagreb je postao prvi grad u Europi u kojem će korisnici aplikacije moći isprobati potpuno novu dimenziju Bolt vožnji ili Bolt Rikše. Više u prilogu.

/ / / ODLIČNA SURADNJA I SINERGIJA: U ZAGREBU LANSIRANA NOVA BOLT USLUGA: BOLT RIKŠA

Uber od prosinca prisutan i u Osijeku

Nakon Zagreba, Rijeke, Zadra, Šibenika, Splita, Dubrovnika i Istre, Uber je početkom prosinca proširio svoje usluge i na Osijek.

Slavonija je regija s velikim brojem potencijalnih korisnika, a sigurni smo da će naš dolazak dodatno smanjiti korištenje privatnih automobila, kao što je bio slučaj i u ostalim gradovima u Hrvatskoj” rekao je Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu.

Cijena za start vožnje usluge UberX u Osijeku stoji 6 kuna, a minimalni iznos vožnje je 13 kuna. Naknada po kilometru vožnje iznosi 3,60 kuna, dok je cijena po minuti vožnje 0,60 kuna.

Naslovna fotografija: croatiatipscom, Pixabay.com

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN