Booking.com zatvara pet ureda širom svijeta, jedan i u Hrvatskoj

Zbog lošijeg poslovnog rezultata izazvan pandemijom koronavirusa, Booking com je krenuo u restrukturiranje svojeg poslovanja. Booking.com najavio je kako će otpustiti do 25 posto svojih zaposlenika na globalnoj razini,...

Zbog lošijeg poslovnog rezultata izazvan pandemijom koronavirusa, Booking com je krenuo u restrukturiranje svojeg poslovanja.

Booking.com najavio je kako će otpustiti do 25 posto svojih zaposlenika na globalnoj razini, otprilike 4.000 zaposlenika, a o lošem poslovanju jasno govori podatak kako je Booking.com u posljednjem financijskom tromjesečju, zabilježilo pad rezervacija za 91 posto.

Tako je najavljeno i kako zatvaraju najmanje pet svojih ureda širom svijeta, u Washingtonu, Londonu ,Cambridgeu, Torontu i jedan ured u Hrvatskoj tj. Splitu.

Nažalost, možemo potvrditi kako su zaposlenici u našem splitskom uredu pogođeni globalnim restrukturiranjem poslovanja najavljenom u kolovozu, javljaju iz Booking-com te dodaju kako unatoč tome, Hrvatska ostaje važno tržište za Booking.com.

“Promjene u poslovanju dio su globalnog restrukturiranja najavljenog u kolovozu zbog devastirajućeg utjecaja COVID-19 krize na putničku industriju i naše poslovanje. Zbog značajnog smanjenja broja putovanja širom svijeta i malih mogućnosti da u idućih nekoliko godina situacija na tržištu bude kakva je bila prije COVID krize, na našu veliku žalost, kao i mnoge druge kompanije u putničkom sektoru morat ćemo dodatno restrukturirati našu organizaciju poslovanja kako bi se prilagodili novim uvjetima u industriji putovanja” ističu iz Booking.com-a te naglašavaju kako im i dalje u fokusu ostaje potpora svim njihovim partnerima kroz ovu krizu i nakon nje na način da im pružaju potporu i potrebne usluge u svako doba. 

Zagrebački ured Booking.coma i dalje nastavlja s radom, što je važna informacija, kako zbog deska na našem jeziku tako i cijelog supporta.

Foto: Ured Booking.coma u Zagrebu / Izvor: Officelovin

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN