Booking Holding kupio Etraveli Group

Booking Holdings kupio je globalnog pružatelja usluga rezervacije letova, Etraveli Group, za približno 1,63 milijarde eura. Etraveli Grupa kroz vlastite robne marke kao što su Gotogate, Mytrip, Flightnetwork i...

Booking Holdings kupio je globalnog pružatelja usluga rezervacije letova, Etraveli Group, za približno 1,63 milijarde eura.

Etraveli Grupa kroz vlastite robne marke kao što su Gotogate, Mytrip, Flightnetwork i globalna partnerstva s Google Flights, Skyscanner, Kayak, Booking.com putem fleksibilnih tehnoloških rješenja pružaju usluge pretraživanja, rezerviranja i ispunjavanja letova. Grupa također upravlja tvrtkom za integraciju zrakoplovnih prijevoznika TripStack i vodećom web lokacijom za usporedbu cijena u Švedskoj.

Dok se međunarodni zračni prijevoz oporavlja od utjecaja pandemije, veselimo se dodatnoj izgradnji već našeg postojećeg odnosa s grupom Etraveli kako bismo iskustvo rezervacije putovanja učinili lakšim i besprijekornim kako bismo podržali naše partnere i klijente“, rekao je glavni izvršni direktor Booking Holdingsa, Glenn Fogel.

Booking Holdings je bio pionir u putničkom prostoru prije više od dva desetljeća i nastavlja utirati put naprijed razvijajući rješenja za stvaranje besprijekornog doživljaja putovanja“, rekao je Mathias Hedlund, glavni izvršni direktor Etraveli grupe dodavši kako su pozicionirali Etraveli Group kao globalnog pružatelja atraktivnih opcija letenja po pristupačnim cijenama. “Danas je dan priznanja, kao i obilježavanje nove faze u našoj nemilosrdnoj želji za daljnjim poboljšanjem . Oduševljeni smo što smo postali dio Booking Holdingsa i veselimo se sljedećem poglavlju vlastitog razvoja dok nastavljamo poboljšavati iskustvo rezervacije letova za naše klijente i partnere diljem svijeta.” dodaje Hedlund.

Mathias i njegov tim izgradili su vodeću svjetsku platformu za prodaju letova. Pridruživanje obitelji Booking Holdingsa logičan je korak na Etravelijevom putu. Želimo im sve najbolje i sretan put!” rekao je Lorne Somerville, predsjednik Etraveli grupe i izvršni partner CVC-a.

Etraveli Grupa će ostati sa sjedištem u Švedskoj i djelovati kao neovisna tvrtka pod Booking Holdingsom, koju će voditi njihov trenutni upravljački tim.

Podsjetimo, to je samo još jedna u nizu akvizicija Booking Holdinga, a dolazi nakon nedavne kupnje Getaroom za 1,2 milijarde dolara.

Foto: Etraveli Group / SevenStorm JUHASZIMRUS, Unsplash / Ilustracija: HrTurizam.hr

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN