Boris Žgomba šestu godinu zaredom u Izvršnom odboru ECTTA-e

Predsjednik Udruženja putničkih agencija HGK Boris Žgomba i dosadašnji član Izvršnog odbora Europskog udruženja putničkih agencija i organizatora putovanja (ECTAA) ponovno je izabran za člana Izvršnog odbora ECTAA-e na...

Predsjednik Udruženja putničkih agencija HGK Boris Žgomba i dosadašnji član Izvršnog odbora Europskog udruženja putničkih agencija i organizatora putovanja (ECTAA) ponovno je izabran za člana Izvršnog odbora ECTAA-e na njihovoj polugodišnjoj skupštini u Ateni.

ECTAA okuplja nacionalne udruge putničkih agencija i turoperatora 30 europskih zemalja, među kojima 27 iz Europske unije, a predstavlja oko 70.000 poduzeća. Ima i četiri međunarodne članice iz Izraela, Malezije, Maroka i Tunisa. Udruženje putničkih agencija HGK stupilo je u članstvo ECTAA-e 2015. godine po načelu dijeljenog članstva s Udrugom hrvatskih putničkih agencija.

Velika mi je čast, ali i odgovornost biti izabran za člana Izvršnog odbora ECTAA-e, udruženja koje je ključan dionik europskog turističkog sektora i koje ima neizostavnu ulogu u procesu oporavka sektora“, poručio je Žgomba koji je ranije bio i predsjednik ECTAA-e od 2012. do 2014., nakon toga je sve do danas u izvršnim tijelima Udruge, a inače je predsjednik Uprave i suvlasnik Unilinea, vodećeg hrvatskog turoperatora.

Kao jedan od glavnih prioriteta u narednom mandatu istaknuo je jačanje svijesti, kako kod Europske Komisije tako i kod nacionalnih tijela o važnosti agencija za ukupni turizam i gospodarstvo.

Cijeli svijet ove godine suočio sa zdravstvenom krizom bez presedana, za koju nitko nije imao spremnu strategiju, a industrija putovanja, osobito turističke agencije i turoperatori, jedni su od najpogođenijih. Stanje je svakako teško i kompleksno, no nije nepremostivo, ali  ECTAA koja okuplja 70.0000 agencija na razini EU mora tu odraditi ključnu ulogu“, poručio je Žgomba, dodavši da je turizam industrija koja generira 10% BDP-a, 12% zaposlenih, a uz to je i četvrta izvozna kategorija EU-a čija potrošnja generira više od 400 milijardi EUR prihoda.

Foto: ECTAA

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN