Četrdeset agencija dobilo certifikat ISO 9001:2015

Udruga hrvatskih putničkih agencija ( UHPA ) je zajedno sa svojih četrdeset agencija uspješno provela projekt obnove certifikata sustava upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2008 i tranziciju na ISO...

Udruga hrvatskih putničkih agencija ( UHPA ) je zajedno sa svojih četrdeset agencija uspješno provela projekt obnove certifikata sustava upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2008 i tranziciju na ISO 9001:2015, a certifikaciju je provela certifikacijska kuća Lloyd’s Register Quality Assurance.

Norma ISO 9001:2015 međunarodno je priznata norma koju je uvela Međunarodna organizacija za standardizaciju (ISO) za sustave upravljanja kvalitetom. Uspješno implementiran sustav upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2015 i poslovanje u skladu sa zahtjevima ove norme opće je prihvaćen način rada kojim se osigurava sadašnjim i budućim kupcima ili partnerima očekivana kvaliteta proizvoda i usluga. Turističke agencije certifikatom ISO 9001 dokazuju opredijeljenost za pružanje kvalitete usluga, sustav kontrole kvalitete proizvoda i usluga te usmjerenost na njihovo stalno poboljšavanje.

Upravljanje kvalitetom pomaže u boljem razumijevanju i praćenju potreba kupaca, postizanju većeg stupnja zadovoljstva i povjerenja kupaca-korisnika, efikasnijem poslovanju, povećanju produktivnosti i profitabilnosti poduzeća, poboljšavanju interne komunikacije kao i ostvarivanju kontinuiranog rasta i razvoja. Ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je važnost turističkih agencija i njihovih zaposlenika za kvalitetan i održivi razvoj hrvatskog turizma te izrazio punu potporu Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice projektima UHPA-e. „Čestitam svim agencijama koje su ovaj prestižni certifikat zaslužile predanim radom i uspostavljanjem sustava upravljanja kvalitetom kojim postaju konkurentnije na turističkom tržištu, ali i samoj Udruzi. Ponuda putničkih agencija jedna je od najvažnijih stvari u razvoju turizma, motivator dolazaka naših posjetitelja te pruža dodatnu vrijednost cjelokupnom turizmu. Stoga ćemo u Ministarstvu turizma i dalje pratiti i podržavati rad Udruge hrvatskih putničkih agencija i njenih članica koje niz godina rade na kvaliteti i garanciji da gosti znaju što mogu očekivati od turističkih agencija.“

Projekt ISO certifikacije UHPA je pokrenula 2012. godine što je rezultiralo certifikacijom prve grupe članova Udruge u 2014., druge grupe u 2015. godini, te recertifikacijom četrdeset članova 2017. godine. Danas je UHPA prva strukovna udruga u turizmu u Hrvatskoj koja je nositelj certifikata ISO 9001:2015 te jedna od rijetkih koja je u proces certifikacije ušla s mrežom svojih članova te uspješno provela projekt implementacije i certificiranja sustava upravljanja kvalitetom.„Iza nas je odlična turistička godina u kojoj smo ostvarili rekordnih 100 milijuna noćenja. Veliki doprinos tom uspjehu dale su svakako i turističke agencije. Gledajući ostvareni promet u ovoj godini, posebice želim skrenuti pozornost na porast prometa u predsezoni i posezoni. U tom razdoblju se glavnina prometa ostvaruje upravo preko turističkih agencija. Lijepo je vidjeti da su agencije važan čimbenik u turističkom sektoru, te ćemo sigurno našim radom, kreativnošću i u budućnosti, bez obzira na sve izazove i prijetnje koje su pred nama, to i ostati“, naveo je Tomislav Fain predsjednik UHPA-e.

Povezana vijest:

HRVATSKIM TURISTIČKIM AGENCIJAMA NUŽNO TREBA TEHNOLOŠKI NAPREDAK

KAKO ORGANIZATORI TURA I AKTIVNOSTI MOGU KONKURIRATI VELIKIM ONLINE BOOKING PLATFORMAMA?

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN