Članice UHPA-e realiziraju više od 50 posto ukupnog organiziranog promet

Dani UHPA-e u Crikvenici

Godišnje okupljanje turističkih agencija, članica Udruge i njihovih gostiju na Danima UHPA-e održava se od 22. do 24. ožujka 2018. u hotelu Omorika u Crikvenici, UHPA-inoj domaćoj destinaciji godine 2017./2018. godine

Treći Dani UHPA-e okupili su više od 150 sudionika, turističkih agencija članica UHPA-e, predstavnike Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice, strukovnih udruga, predstavnike medija i drugih.

U sklopu Dana UHPA-e održana je i Skupština Udruge, na kojoj je predsjednik UHPA-e Tomislav Fain istaknuo kako je ove godine agencijama jedan od najvećih izazova prilagodba i primjena novih zakonskih odredbi te je predstavio koje će sve aktivnosti UHPA poduzeti kako bi agencijama olakšala prilagodbu novoj zakonskoj regulativi. Ministar Cappelli je istaknuo važnost suradnje privatnog i javnog sektora, naglasivši kvalitetnu suradnju sa UHPA-om koja je u kreiranju, pripremi i provođenju turističke sezone, važan i pouzdani partner Ministarstva turizma. „Članice Hrvatske udruge putničkih agencija realiziraju više od 50 posto ukupnog organiziranog prometa u Hrvatskoj te su iznimno bitne za hrvatski turizam; ne samo zbog činjenice što su vrlo često prvi kontakt s našim gostima i na taj način predstavljaju hrvatski turizam, već su i bitan faktor u povezivanju dionika u turizmu i razvoju destinacija. Kroz kreiranje kvalitetnih i smislenih turističkih proizvoda, posebice u domenama selektivnih oblika turizma dostupnih tijekom cijele godine, turističke agencije imaju priliku i za specijalizaciju prema određenim nišama na tržištima koje predstavljaju budućnost turizma. Dodana vrijednost je postala bitnija od smještaja. Današnji gosti traže doživljaj, a upravo im vi to nudite.“, izjavio je ministar Cappelli.

Članice Hrvatske udruge putničkih agencija realiziraju više od 50 posto ukupnog organiziranog prometa u Hrvatskoj

Dvodnevni program obuhvatio je sastanke UHPA specijalista te brojne prezentacije partnera na kojima su predstavljene posebne pogodnosti koje je UHPA-a osigurala za svoje članove. Također je održana i panel-rasprava na temu ˝Legislativa u poslovanju turističkih agencija – što nas očekuje u 2018.˝ . “Ovu godinu obilježit će izmjena zakona i propisa koji se tiču poslovanja turističkih agencija. Svakako će biti najzahtjevnija prilagodba europskoj legislativi (Direktiva (EU) 2015/2302 o putovanjima u paket aranžmanima i povezanim putnim aranžmanima i Uredba o zaštiti osobnih podataka). UHPA će svojim članovima osigurati pravovremenu i kvalitetnu prilagodbu istima.˝ istaknuo je Fain.

Dani UHPA-e službeno završavaju u subotu susretom članova UHPA-e s direktorima predstavništava Hrvatske turističke zajednice na tržištima Austrije, Belgije (Benelux),  Francuske, Njemačke, Slovenije i Švedske. Cilj sastanka je upoznavanje, razmjena iskustva i informacija kako bi se osigurala kvalitetnija suradnja u pogledu dovođenja većeg broja gostiju s tih emitivnih tržišta.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN