Creski iznajmljivači uskoro do beskamatnih kredita za podizanje kvalitete smještaja

Na otoku Cresu održana je edukacija u turizmu kako bi se creski iznajmljivači što bolje mogli pripremiti za predstojeću sezonu i nove turističke trendove, a koje zajednički organiziraju Turistička...

Na otoku Cresu održana je edukacija u turizmu kako bi se creski iznajmljivači što bolje mogli pripremiti za predstojeću sezonu i nove turističke trendove, a koje zajednički organiziraju Turistička zajednica Cresa i creska Udruga iznajmljivača.

Na radionici su govorili Vesna Bartolović, voditeljica područnog ureda HBOR-a za Primorje i Gorski kotar, koja je predstavila novu kreditnu liniju Hrvatske banke za obnovu i razvoj, Renato Kraljev, poznati hrvatski chef, koji je govorio o formiranju jelovnika na temelju autohtonih jela i namirnica te Nedo Pinezić, prvi čovjek obiteljskog smještaja u Hrvatskoj.

Vijest koja je odjeknula s radionice je prijedlog gradonačelnika grada Cresa Kristijana Jurjaka, da se Cres uključi sa subvencijom kredita za iznajmljivače, što bi creskim iznajmljivačima osiguralo beskamatne kredite za podizanje kvalitete smještaja, piše Novi List.

Naime radi se o HBOR-ovoj kreditnoj linija za iznajmljivače, u kojoj Ministarstvo turizma subvencionira jedan postotni bod kamata, te tako iznajmljivači mogu dobiti kredit uz kamatnu stopu od dva posto godišnje i jednom godinom počeka. No, prema prijedlogu gradonačelnika Cresa, grad bi se priključio ovoj kreditnoj liniji i subvencionirao preostalih dva posto, čime bi krediti za creske iznajmljivače postali beskamatni.

Inače, točan broj iznajmljivača koji je iskoristio do sada kreditnu liniju HBOR-a je poslovna tajna, no kako neslužbeno saznajemo ukupno 50-ak iznajmljivača iskoristilo je ovu kreditnu liniju financiranja rada privatnih iznajmljivača. Više o tome u prilogu.

Izvor: Novi List / Naslovna fotografija: Apartman Pinja, Cres / Booking.com

POVEZANA VIJEST: KOLIKO JE IZNAJMLJIVAČA ISKORISTILO KREDITNU LINIJU ZA FINANCIRANJE RADA PRIVATNIH IZNAJMLJIVAČA?


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN