Croatia Airlines zabilježio jubilarnog 40-milijuntog putnika

Croatia Airlines jučer je zabilježio četrdesetmilijuntog putnika u svojoj povijesti. Jubilarni je putnik Ivanka Čandrlić iz Zaboka, a zabilježen je na redovitom međunarodnom letu iz Frankfurta u Zagreb. Na...

Croatia Airlines jučer je zabilježio četrdesetmilijuntog putnika u svojoj povijesti. Jubilarni je putnik Ivanka Čandrlić iz Zaboka, a zabilježen je na redovitom međunarodnom letu iz Frankfurta u Zagreb.

Na prigodnoj svečanosti u zagrebačkoj zračnoj luci, koja je oko 11 sati održana nakon slijetanja zrakoplova iz Frankfurta, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić nagradio je 40.000.000. putnika s dvije besplatne karte poslovnog razreda za jedno od europskih odredišta tvrtke, po izboru putnika.

Jubilarnog putnika Croatia Airlinesa nagradila je i Međunarodna zračna luka Zagreb s poklon bonom u vrijednosti 100 eura, iskoristivim u duty free shopu zračne luke. Članovi Uprave MZL Zagreb čestitali su nacionalnom avioprijevozniku 30. obljetnicu i sigurno prevezenih 40.000.000 putnika sa željom da se uspješna poslovna suradnja nastavi i u budućnosti.

Izuzetno nam je drago što smo četrdesetmilijuntog putnika zabilježili u godini u kojoj slavimo 30. obljetnicu osnutka tvrtke. Dodatna je simbolika u tome što je jubilarni putnik zabilježen na liniji na kojoj smo 1992. godine obavili naš prvi međunarodni let i tako počeli povezivati Hrvatsku sa svijetom“, rekao je na današnjoj svečanosti čelni čovjek Croatia Airlinesa Jasmin Bajić. 

Podsjetimo, prvi komercijalni let Croatia Airlinesa obavljen je 5. svibnja 1991. godine iz Zagreba u Split, dok je povezivanje Hrvatske sa svijetom počelo 5. travnja 1992. godine, prvim međunarodnim letom na liniji Zagreb – Frankfurt.

Zrakoplovi tvrtke dosad su obavili više od 610.000 letova i pritom prevezli 11.800.000 putnika u redovitom domaćem prometu, 25.300.000 putnika na redovitim međunarodnim letovima i 2.900.000 putnika na izvanrednim (čarter) letovima.

Izvor / foto: Croatia Airlines

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN