Croatia Bus postala dio FlixBus zelene mreže

FlixBus i Croatia Bus započeli suradnju FlixBus kao jedan od najvećih europskih prijevoznika putnika autobusom najavio je suradnju s novim regionalnim partnerom Croatia Busom, tvrtkom koja je prisutna na...

FlixBus i Croatia Bus započeli suradnju

FlixBus kao jedan od najvećih europskih prijevoznika putnika autobusom najavio je suradnju s novim regionalnim partnerom Croatia Busom, tvrtkom koja je prisutna na hrvatskoj autobusnoj sceni gotovo 30 godina. 

Kako se FlixBus poslovni model temelji na suradnji s regionalnima autobusnim partnerima uz dodatno digitalno unapređenje i kvalitetu putovanja, daljnje suradnje s partnerima logičan su nastavak dosadašnjeg uspješnog poslovanja. 

Partnerstvom s Croatia Busom iza kojeg stoji dugogodišnje iskustvo u prijevozu putnika ne samo u Hrvatskoj već i zemljama kao što su BIH, Srbija, Austrija i Njemačka napravili smo značajan korak u boljem pozicioniranju autobusnog prijevoza kako u Hrvatskoj tako i prema državama regije i  Europe, izjavio je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije te dodao: “Samo konstantnim razvojem našeg postojećeg modela te njegovim unapređivanjem novim suradnjama, možemo očuvati stabilnost i ponuditi efikasna rješenja na predstojeće izazove pred nama. Ovom suradnjom, uz tehnološku podlogu FlixBusa, uvedene su  nove destinacije u FlixBus mrežu linija, a snažnim povećanjem broja polazaka omogućili smo našim putnicima veći izbor te jednostavno planiranje putovanja u skladu s potrebama modernog putnika. Tu posebno ističem povezivanje krajnjeg juga Hrvatske s Bečom koji je izvrsno umrežen s ostalim visoko frekventnim čvorištima FlixBusa u Europi, a s poboljšanjem epidemiološke situacije radujemo se direktnom povezivanju Zagreba sa Sarajevom i Banja Lukom”

Hrvatski prijevoznici prepoznali su budućnost i održivost FlixBus poslovnog modela te je upravo povjerenje, sposobnost prilagodbe i želja za investiranjem jedan od ključnih faktora u daljnjem razvoju poslovanja FlixBusa u Hrvatskoj. 

Foto: Croatia Bus

„Croatia Bus svojim prisustvom na tržištu autobusnog prijevoza putnika već decenijama uživa ugled poduzeća s jednom od najrazgranatijih autobusnih mreža u Europi kojemu je cilj poboljšati kvalitetu i modernizirati svoje autobusne linije. Upravo zato, ovo partnerstvo, čini nas zajedno s FlixBusom najjačom autobusnom mrežom u Europi. I Croatia Bus i FlixBus, a i naši putnici, ovom suradnjom su na dobitku – naše poduzeće, uz već postojeće linije koje spajaju Regiju i Europu, dobiva digitalno unaprjeđenje i poboljšanje kvalitete svojih linija te nova prodajna mjesta, dok FlixBus u partnerstvu s nama svojim putnicima može ponuditi nove destinacije koje im prije ovog partnerstva nisu bile dostupne.Kao hrvatski autobusni gigant u partnerstvu s FlixBusom kroz digitalno unaprjeđenje, poboljšanje kvalitete voznog parka možemo garantirati svojim putnicima sigurnost, udobnost i povjerenje.“ – izjavila je Marta Zelenika, direktorica Croatia Busa.

Tvrtka CROATIA BUS d.o.o osnovana je 23. studenog 1990. god., a djeluje unutar grupacije Globtour Međugorje te raspolaže voznim parkom od preko 100 autobusa, marke Volvo.

Najnovijim udruživanjem FlixBusa i Croatia Busa, putnici će profitirati od kvalitetnijeg voznog parka, podizanja standarda kvalitete, ali i uvođenja novih destinacija koje do sada nisu bile dostupne putnicima u FlixBus mreži. To se uz Zagreb posebno odnosi na gradove južne Dalmacije poput Splita i Dubrovnika koji frekventnijom povezanošću postaju lakše dostupni.

Treba posebno istaknuti grad Dubrovnik koji se direktno većim brojem polazaka povezuje s ostatkom Europe, a i Beč je već sada, upravo zahvaljujući partnerstvu, zelenim autobusima povezan nekoliko puta dnevno sa Zagrebom direktno, a time i s mnogobrojnim destinacijama uz presjedanje u jednom od najvećih FlixBus čvorišta u ovom dijelu Europe.

Osim na tržište u Hrvatskoj, ova suradnja će se pozitivno odraziti i na CEE South regiju ostvarivanjem bolje povezanosti s destinacijama u Bosni i Hercegovini te Srbiji.

Foto: Flixbus

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN