Cruise Critic proglasio Dubrovnik top kruzing destinacijom istočnog Mediterana

Prema izboru specijaliziranog portala za kruzing putovanja „Cruise Critic“, Dubrovnik je drugu godinu zaredom proglašen najboljom kruzing destinacijom u kategoriji Istočni Mediteran. Značaj nagrade „Cruisers’ Choice Destination Awards“ još...

Prema izboru specijaliziranog portala za kruzing putovanja „Cruise Critic“, Dubrovnik je drugu godinu zaredom proglašen najboljom kruzing destinacijom u kategoriji Istočni Mediteran.

Značaj nagrade „Cruisers’ Choice Destination Awards“ još je veći ako se zna da je riječ o izboru samih korisnika ovog popularnog web portala i ljubitelja kruzing putovanja koji brojnim pozitivnim komentarima Dubrovnik opisuju kao poželjnu kruzing destinaciju iznimno bogate kulturno-povijesne baštine. Iza Dubrovnika, u navedenoj kategoriji, našli su se Kotor, Venecija, Santorini i Rodos.

Specijalizirani web portal za kruzing putovanja „Cruise Critic“ predstavlja ključno mjesto razmjene informacija i znanja na temu kruzing putovanja. Riječ je o najpopularnijem svjetskom kruzing portalu pokrenutom 1995. godine od strane The Independent Travelera, podružnice TripAdvisora. Portal je namijenjen ljubiteljima ovog vida turizma, sadrži više od 350.000 recenzija krstarenja i domaćin je najveće svjetske online kruzing zajednice u kojoj putnici razmjenjuju informacije te dijele svoja iskustva i mišljenja vezana uz kruzing putovanja.

„Dubrovnik, kao globalno prepoznatljiv hrvatski turistički brend, iz godine u godinu uspijeva biti najbolji u nekoliko različitih segmenata šire regionalne konkurencije, od kruzinga i nautike do kongresne i insentiv ponude. Posebna pozornost usmjerena je na zajedničko djelovanje brojnih sudionika u turističkoj ponudi, kao i odgovarajućih gradskih i drugih službi, pa je priznanje Dubrovniku za najbolju kruzing destinaciju priznanje svima koji odgovorno i marljivo čine turističku sliku grada“ rekla je direktorica TZ Grada Dubrovnika Romana Vlašić

Status Dubrovnika kao poželjne kruzing destinacije dodatno potvrđuje domaćinstvo četvrtog po redu Festivala turizma i strategije koji će se održati u studenom i na kojem će glavna tema biti upravo kruzing turizam, odnosno izazovi i prilike s kojima se susreću popularne kruzing destinacije.

Inače, u dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj ostvareno 9,8 milijuna dolazaka i 47 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 6 posto u dolascima i noćenjima, dok je u Dubrovniku ostvareno više od 650 tisuća dolazaka (+7%) i 2,2 milijuna noćenja (+5%). 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN