Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 18.11. – informacije za agencije

Hrvatski sabor donio je 1999. godine Odluku o proglašenju 18.11. Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kojom je određeno na dostojanstven i primjeren način odati počast svim sudionicima...

Hrvatski sabor donio je 1999. godine Odluku o proglašenju 18.11. Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kojom je određeno na dostojanstven i primjeren način odati počast svim sudionicima obrane grada Vukovara – grada simbola hrvatske slobode.

Program Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2019. sa svojim popratnim događajima započinje 8.11., a središnji događaj 18.11. je „Kolona sjećanja“ kojom se odaje počast svim žrtvama Vukovara za Domovinu. I ove godine polazak Kolone sjećanja je iz Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana Županijskom ulicom, potom kolona prolazi kroz centar grada Vukovara preko mosta Jean Michel-Nicoliera te se nastavlja Radićevom ulicom i Ulicom bana Josipa Jelačića sve do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata.

Zbog velikog broja sudionika iz cijele Hrvatske, u cilju što bolje organizacije, iz grada Vukovara obavještavaju sve koji u Vukovar dolaze organizirano autobusima da slijede naputke prometne policije.

“Uvažavajući izneseno provoditi će se posebna regulacija prometovanja, te je rezervirano parkiralište za autobuse u Vukovarskoj gospodarskoj zoni (VGZ), cesta Vučedol, Stanica za tehnički pregled – Ulica B. J. Jelačića i parkiralište Luke Vukovar, Deponija pijeska – Priljevo i Vojarna 204.br. HV. Sudionicima programa obilježavanja do 09:00 sati omogućiti će se izlaz iz autobusa na lokaciji križanje (kružni tok) Ulica Priljevo – Županijska – I. Gundulića u blizini Opće županijske bolnice Vukovar. Nakon izlaza sudionika iz autobusa, autobusi će se uputiti na navedena rezervirana parkiralište.

Nakon svečanog mimohoda – KOLONE SJEĆANJA i završetka programa na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, za sve sudionike omogućit će se od 14:30 sati povratak pješice do središta grada ili do mjesta parkiranih autobusa na cesti Vučedol ili Stanica za tehnički pregled – Ulica B. J. Jelačića. Nakon 16:00 sati omogućit će se dolazak autobusa u središte grada (Autobusni kolodvor) po ostale sudionike.”

Detaljna trasa i organizirana parkirališta nalazi se u prilogu.

Program Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 2019.

Ovogodišnji program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara održava se pod sloganom „Vukovar mjesto posebnog pijeteta“.

Izvor: Grad Vukovar

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN