Devet zrakoplovnih komapnija nude zaštitu putnika na razini bolnica

Devet zrakoplovnih kompanija dobile su najviše ocjene u novom programu revizije mjera zaštite od virusa COVID-19 prema APEX Health Safety powered by SimpliFlying, koji se odnosi na zrakoplovne kompanije...

Devet zrakoplovnih kompanija dobile su najviše ocjene u novom programu revizije mjera zaštite od virusa COVID-19 prema APEX Health Safety powered by SimpliFlying, koji se odnosi na zrakoplovne kompanije certificirane za zaštitu putnika tijekom pandemije.

Članice Udruge Star Alliance, Air Canada, Singapore Airlines, Turkish Airlines i United Airlines, kao i Etihad, Qatar Airways, Alaska, Saudia i Vigrin Airlines, među dvanaest su zrakoplovnih kompanija koje su u cijelosti provele reviziju te među devet koje su stekle dijamantni certifikat kao kompanije koje nude „zaštitu putnika na razini bolnica”. 

APEX Health Safety powered by SimpliFlying omogućuje proces validacije u 58 točaka kojim se zrakoplovne kompanije potiču da mjere podignu na razinu koja nadilazi državne standarde. Sve zrakoplovne kompanije u svijetu mogu sudjelovati u ovom procesu. Nakon uvodne revizije u kojoj se provjeravaju dokazi o provedenim mjerama, pokreće se proces verifikacije po koracima, nakon čega zrakoplovne kompanije dobivaju povratnu informaciju.

Kompanije u sklopu programa Star Alliance podignule su ljestvicu standarda zdravstvene zaštite u zrakoplovnom sektoru mjerama kakve se provode u bolnicama. Takvi koraci u osiguranju zdravlja putnika duboko će utjecati na jačanje povjerenja među putnicima” izjavio je Shashank Nigam, izvršni direktor SimpliFlyinga.

U ranim fazama krize uzrokovane virusom COVID-19, članice Star Alliancea usvojile su šest dugoročnih mjera za očuvanje zdravlja i sigurnosti putnika, izjavio je izvršni direktor Star Alliancea Jeffrey Goh te dodao kako je to dokaz njihove posvećenosti korisnicima i činjenice da je sigurnost putnika za članice Star Alliancea od iznimne važnosti.

Kako se sve više putnika vraća na letove, APEX želi da putnici znaju koje su odobrene korake zrakoplovne kompanije poduzele da zaštite njihovo zdravlje. Svaki korak koji poduzmemo u svrhu povećanja standarda zaštite putnika štitit će naše korisnike i u zraku i na tlu“, rekao je izvršni direktor APEX-a, dr. Joe Leader.

APEX i SimpliFlying osnovali su Odbor za zdravstvenu zaštitu u kojem su okupljena sveučilišta, liječnici i medicinski stručnjaci te Odbor za zrakoplovnu sigurnost za upravljanje aktivnostima za poboljšanje korisničkih usluga u zrakoplovnom sektoru tijekom pandemije i unapređenju provedbe mjera kroz kvartalne ažurirane revizije.

Foto: Artur Tumasjan

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN