Direktor HTZ-a Kristjan Staničić izabran za potpredsjednika European Travel Commisiona

Na 99. sjednici Opće skupštine European Travel Commisiona (ETC – Europska putnička komisija) direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić izabran je za potpredsjednika ETC-a, dok je za predsjednika izabran...

Na 99. sjednici Opće skupštine European Travel Commisiona (ETC – Europska putnička komisija) direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić izabran je za potpredsjednika ETC-a, dok je za predsjednika izabran Luis Araujo, predsjednik Nacionalne turističke direkcije Portugala. Ovim izborom Hrvatska, po prvi puta ima svog predstavnika u predsjedništvu ETC-a.

Radi se o najstarijem međunarodnim turističkim udruženjem u Europi kojeg čine 33 nacionalne europske turističke organizacije, kao i pridruženi članovi među kojima su agencije, pružatelji usluga u turizmu, prijevoznici i dr.

Zahvaljujem europskim kolegama na ukazanom povjerenju koje je ujedno dokaz kvalitetnoga rada Hrvatske turističke zajednice na tržištima Europe, ali i na dalekim tržištima. Ovo je ujedno priznanje za hrvatski turizam i Hrvatsku koja je i u ovoj vrlo zahtjevnoj godini potvrdila status najsigurnije turističke destinacije na Mediteranu. Budući rad ETC-a bit će još snažnije fokusiran na izgradnji prepoznatljivog imidža Europe kao destinacije i njezina identiteta, kao i na još jačoj suradnji sa svim dionicima u turizmu na području održivosti, povezanosti, sigurnosti i kriznog menadžmenta što se u situaciji globalne pandemije korona virusa pokazalo neophodnim, poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, nadodavši kako će na sutrašnjem dijelu sjednice članicama ETC-a biti predstavljen sustav eVisitor za kojeg je interes za kupnju iskazalo nekoliko europskih turističkih organizacija.

ETC je osnovan 1948. godine, a predsjednik i potpredsjednici se biraju na općim skupštinama udruženja iz kvote punopravnih članova na mandat od tri godine.

Foto: ETC, HTZ

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN