Na Lošinju, otoku vitalnosti, u Muzeju Apoksiomena održana je svečana dodjela oznake Taste of Vitality, projekta u organizaciji Turističke zajednice Grada Malog Lošinja i Gastronauta.
Oznaka se odnosi na hranu bogatu hranjivim tvarima koja podržava opću dobrobit i razinu energije. Naglašava uravnoteženu prehranu s esencijalnim vitaminima, mineralima i drugim nutrijentima za promicanje vitalnosti i zdravlja s posebnim naglaskom na način kuhanja i pripreme hrane.
Titule Taste of Vitality dodijeljene su za 54 jela i 6 pića iz ponude ukupno 16 ugostiteljskih objekata.
Na inicijativu Turističke zajednice, pokrenut je projekt širenja brenda vitalnosti na ugostiteljsku ponudu. U suradnju su pozvani partneri iz poduzeća Abisal i Gastronaut, predvođeni prof. Karin Mimicom, koji stoje iza brojnih uspješnih gastronomskih brendova destinacija.
Kreiranje priručnika koji spaja mediteransku i anti-age prehranu s lošinjskim namirnicama povjereno je mag. nutr. Diani Gluhak Spajić, autorici Healthy Meal Standarda.
Svako jelo kojem je u Muzeju Apoksiomena dodijeljena titula Taste of Vitality predstavlja ukusan i nutritivno bogat lagani obrok s okusima Lošinja, pri čemu su sastojci i gramature precizno nadgledani od strane nutricionista.