Dodijeljene nagrade “Marko Polo” za najbolje turističke reportaže

U organizaciji FIJET Hrvatska i Zbora turističkih novinara HND-a, u Hrvatskom novinarskom domu dodijeljene su nagrade Marko Polo za najbolje turističke reportaže. Grand Prix “Marko Polo 2019” dodijeljen je...

U organizaciji FIJET Hrvatska i Zbora turističkih novinara HND-a, u Hrvatskom novinarskom domu dodijeljene su nagrade Marko Polo za najbolje turističke reportaže. Grand Prix “Marko Polo 2019” dodijeljen je uredniku i novinaru te ujedno i predsjedniku FIJET Rumunjske Stefanu Baciu, dok je nagrada Marko Polo ove godine pripala Radmili Kovačević, novinarki Večernjeg lista.

Baciu je nagradu dobio za serijal objavljenih radio reportaža iz Maroka, zemlje domaćina kongresa FIJET-a u 2018. godini, dok je Radmila Kovačević nagradu dobila za uspješan serijal reportaža i napisa kojima afirmira Slavoniju kao ozbiljnu i vrlo potentnu turističku destinaciju.

Kao iskusna turistička novinarka, ukazuje pritom na posebnosti destinacije i ujedno apostrofira ne samo prednosti slavonskog turizma, nego i upozorava što bi se trebalo činiti da se cijela destinacija podigne na višu razinu, pritom posebno ističemo reportažu “Svi koji prigovaraju Slavoniji sigurno još  nisu bili kod nas”, navodi se u obrazloženju nagrade .

/ / / Radmila Kovačević, Večernji list: Svi koji prigovaraju Slavoniji sigurno još  nisu bili kod nas

Dodjeljeni su i medaljoni Marko Polo pa je tako to priznanje dobila i Lana Mindoljević za putopisnu reportažu o najljepšim kontinentalnim rijekama za kupanje te reportažni putopis “LOŠINJ: mirisna antistres terapija na otoku zelenila, vitalnosti, dupina i kristalno čistoga mora”.

Dobitnica medaljona Marko Polo je i Andrea Buče, urednica i novinarka HRT-a. Nagradu je dobila za putopisni serijal “Stani u Lici”.

Među dobitnicima medaljon Marko Polo je i Robert Knjaz za originalno promicanje kulture i običaja u pojedinim hrvatskim krajevima. Dobotnik medaljna Marko Polo je i Miki Bratanić za svoju posebnu priču o konobi kao bitnom obilježju dalmatinske tradicije.

Medaljon Marko Polo dodijeljen je i multinacionalnom magazinu Prizma, urednici Danieli Draštati, dok je Vjekoslav Madunuć dobio medaljon Marko Polo za turističke reportaže objavljene na portalu Glas Hrvatske Miris Božića u Konavlima.

Nagrada za najbolju reportažu o Adventu u Zagrebu 2018. pripala je kolegi Radmilu Bumbaru, novinaru i uredniku emisije “Srbija koju volim”.

Ocjenjivački odbor za dodjelu nagrada Marko Polo radio je u sastavu Anita Žuvela Hitrec, Hrvoje Zovko i, kao predsjednik, Ante Gavranović.

Izvor: HND

Povezane vijesti: