Dodijeljene turističke nagrade u sklopu Dana hrvatskog turizma

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, večeras je dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade...

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, večeras je dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu

Hrvatska je danas jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija, a kako bismo osigurali dugoročan uspjeh hrvatskog turizma moramo se kontinuirano unapređivati. Upravo su zato Dani hrvatskog turizma, kao najveći skup dionika u hrvatskom turizmu, odlična prilika da se osvrnemo na dosadašnje rezultate, razmijenimo iskustva, razgovaramo o novim idejama i trendovima u svijetu turizma.“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli povodom svečanog otvorenja ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma.

Popis svih nagrađenih pogledajte ovdje

Drugi dio nagrada dodijelit će se sutra, u četvrtak 26. listopada, za 10 najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Kulturna turistička atrakcija godine, Turistički događaj godine, Inovacija u turizmu godine, Restoran godine, Turistička agencija godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, Turistička destinacija godine te nagrada „Anton Štifanić“ za životno djelo te za osobu godine.

Osim toga, sudionike Dana hrvatskog turizma tijekom sutrašnjeg dana, odnosno u četvrtak, 26. listopada također očekuju brojna predavanja, radionice i okrugli stolovi. U glavnom dijelu programa drugog dana manifestacije tako će se održati okrugli stol na temu izgradnje nacionalnih turističkih brandova „Turističke destinacije – upravljanje, marketing i brendiranje“, a na kojem će sudjelovati uvaženi stručnjaci iz Slovenije, Velike Britanije, Austrije i Hrvatske. Nadalje, održat će se predavanje na temu „Održivi turizam za održivi razvoj destinacije“ kao jedan od temeljnih principa omogućavanja daljnjeg rasta i razvoja turizma. Osim toga, drugog dana održat će se sad već tradicionalni susret turističkih djelatnika s predstavnicima Vlade Republike Hrvatske  na kojem će se raspravljati o najaktualnijim temama i izazovima s kojima se suočava turistički sustav.

 

Povezane vijesti: