Doklecijanova palača kao ekskluzivan čokoladni suvenir

Projektom Dioklecijanove palače od čokolade Kraš je vrhunsko umijeće svojih majstora pretočio u proizvod, koji će na najljepši način sudjelovati u stvaranju uspomena na jedan od najstarijih i najljepših...

Projektom Dioklecijanove palače od čokolade Kraš je vrhunsko umijeće svojih majstora pretočio u proizvod, koji će na najljepši način sudjelovati u stvaranju uspomena na jedan od najstarijih i najljepših spomenika kulture u Hrvatskoj.

Dioklecijanova palača od čokolade, kao unikatni suvenir, mali ali lijepi i slatki doprinos bogatoj hrvatskoj, a samim tim i europskoj baštini.

Čokoladna Palača napravljena je prema izvornom obliku palače iz 305. godine.

Rekonstrukcija modela temelji se na šezdesetgodišnjem znanstveno – istraživačkom radu arhitekta Jerka Marasovića (1923. – 2009.). Njegova kći, arhitektica Katja Marasović izradila je izvedbeni projekt na osnovu kojega je kipar Frane Šitum izradio maketu. Model Dioklecijanove palače izliven je u bijeloj čokoladi mase 330 grama, dok je u bombonijeri je priložena dvojezična knjižica na hrvatskom i engleskom jeziku, koja, uz fotografije i tlocrt, daje detaljne podatke o povijesti i obliku Palače.

Nakon „šetnje“ čokoladnom Dioklecijanovom palačom, slijedi najslađi dio – uživanje u okusu vrhunske čokolade. Fora i zanimljiva priča, te svakako unikatan suvenir i podsjetnik na Hrvatsku i Split. Siguran sam kako će većina čokolada završiti kao suvenir, koji će stajati na nekom vidljivom mjestu u domovina naših turista te tako priču o našem turizmu prenositi tijekom cijele godine, što daje cijeloj priči dodanu vrijednost.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN