Donosimo popis koje su turističke zajednice na turistički nerazvijenim područjima i DMK kompanije, dobile potporu HTZ za 2019.

Na nedavno održanoj 51. sjednici Turističkog vijeća donesene su odluke o dodijeli potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima i potpora programima destinacijskih menadžment kompanija, a sada su objavljeni i rezultati oba natječaja.  Za programe i...

Na nedavno održanoj 51. sjednici Turističkog vijeća donesene su odluke o dodijeli potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima i potpora programima destinacijskih menadžment kompanija, a sada su objavljeni i rezultati oba natječaja. 

Za programe i projekte na turistički nerazvijenim područjima Turističko vijeće odobrilo je potporu za ukupno 135 programa i projekta od čega 108 programa/projekata lokalnih turističkih zajednica i 27 programa/projekata turističkih zajednica županija u ukupnom iznosu od 3.951.083 kuna. 

PRILOG: ODLUKA o dodjeli potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima

Ukupno 1.970.000 kuna potpore dodijeljeno je Odlukom o dodjeli bespovratnih sredstava potpore za 36 programa destinacijskih menadžment kompanija

Kriteriji za odabir projekata koje su kandidirale destinacijske menadžment kompanije uključivali su inovativnost paket aranžmana, uključivanje neiskorištenih turističkih resursa, značaj kandidiranog programa u jačanju imidža Hrvatske kao destinacije turizma posebnih interesa, usklađenost programa sa Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske i uključivanje turistički nerazvijenih područja. 

Osim toga, većom su se ocjenom bodovali programi koji će se realizirati u pred i posezoni te oni koji traju više od sedam dana, a sve u cilju osnaživanja turističkog prometa izvan vršnih mjeseci turističke sezone i produženju razdoblja boravka turista što su jedni od ključnih ciljeva daljnjeg razvoja Hrvatske kao cjelogodišnje turističke destinacije i povećanja turističke potrošnje. 

PRILOG: ODLUKA o dodjeli potpora programima destinacijskih menadžment kompanija

/ / / POVEZANA VIJEST: 

ODABRANI DIREKTORI PREDSTAVNIŠTVA HTZ-A U SEULU I LOS ANGELESU


 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN