Dr. Miljenko Bura: Bez kvalitetne i sveprisutne zdravstvene infrastrukture ne možemo graditi cjelogodišnji turizam

U okviru aktivnosti promicanja razvoja Adriatic regije,  na čelu s Hrvatskom, kao destinacije pogodne za ulaganja u projekte zdravstvene infrastrukture, turizma i zdravstveno-turističkih sadržaja nove generacije, Dr. Miljenko Bura,...

U okviru aktivnosti promicanja razvoja Adriatic regije,  na čelu s Hrvatskom, kao destinacije pogodne za ulaganja u projekte zdravstvene infrastrukture, turizma i zdravstveno-turističkih sadržaja nove generacije, Dr. Miljenko Bura, dugogodišnji promotor koncepta cjelogodišnjeg turizma, s naglaskom na zdravstveni, sastao se u Bruxellesu s  članom Kabineta EU KOMISIJE, Povjerenstva za regionalne politike i razvoj g. Aureliom Ceciliom koji je zadužen za Hrvatsku, Bugarsku, Sloveniju.

Cilj sastanka je veće uključivanje i povezivanje tijela koja imaju isti cilj – razvoj regije i poticanje većeg broja projekata i investicija u području i razvoj zdravstva i turizma u zemljama Adriatic regije. „U sklopu svojih aktivnosti i priprema drugog AHT Invest Foruma 2018 koji će se održati od 10. do 12. listopada ove godine u Zagrebu, želimo stvoriti snažne veze s europskim institucijama koje su u svojim programima prepoznale važnost razvoja regije kao destinacije, i koje su nam dale podršku. Adritic regija s Hrvatskom na čelu može i treba razvijati pravce kojima svojim građanima i svima koji je posjete ili u njoj duže borave može omogućiti kvalitetan, ugodan i sa aspekta zdravstvene infrastrukture, siguran boravak. To je posebno značajno za turizam „silver generacije“ koji je najveći korisnik paketa usluga u predsezoni i posezoni. Projekti i razvoj novih turističkih ponuda, poglavito zdravstveno-turističkih sadržaja pravi je put za postizanje tog cilja.“, rekao je dr. Miljenko Bura i izrazio veliko zadovoljstvo zbog mogućnosti prezentacije široke platforme koja promiče Adriatic regiju kao cjelogodišnju destinaciju zdravlja i turizma te kako regionalna politika EU podržava razvoj Adriatic regije za zdravstveno-turističke projekte.

Foto: dr. Miljenko Bura

Prvo izdanje AHT INVEST FORUM-a 2017 okupio je preko 200 sudionika, predstavljeno je 10-ak investicijskih projekata orijentiranih na zdravstvene i turističke sadržaje, koji su pobudili zanimanje američkih investitora i developera, diskusije su okupile 50-ak govornika iz 12 zemalja svijeta, predstavnike medicijskih, turističkih, poslovnih, financijskih, spa i wellness industrija, zatim državne, županijske i gradske dužnosnike, koji su skupa postavili tri razvojna pravca zdravstvenog turizma u Hrvatskoj i Adriatc regiji: medicijski wellness, silver ekonimija te moderna zdravstvena infrastruktura.

“Bez kvalitetne i sveprisutne zdravstvene infrastrukture ne možemo graditi cjelogodišnji turizam, jer se gosti ne osjećaju sigurno i zbrinuto. Kao destinacija koja se želi brendirati kao cjelogodišnje poželjna i posebno privući turiste treće životne-umirovljeničke dobi i zdravstvenog turizma, zadaća nam je poraditi na infrastrukturnim preduvjetima koji posljedično stvaraju imidž pouzdane, sigurne i atraktivne turističke destincije tijekom cijele godine“ izjavio je dr. Bura na otvaranju 1. AHT Invest Foruma te dodao kako je medicinski wellness, zdravstvena infrastruktura i silver ekonomija putokazi su kojima se zdravstveni turizam Hrvatske i regije znakovito odmiče od dosadašnjeg masovnog i sve manje atraktivnog turizma, a okreće prema strukturiranom i smišljenome, čime se otvaramo jednoj novoj populaciji gostiju nudeći i koristeći svoje najbolje i najkvalitetnije resurse.

Povezana vijest:

NEVENKA KOVAČ, SB MEDICO: IMAMO PUNO PRIČA O STRATEGIJAMA I MOGUĆNOSTIMA ZDRAVSTVENOG TURIZMA, A PREMALO SE RADI NA TERENU

ZDRAVSTVENI TURIZAM – PRILIKA KOJU NE SMIJEMO PROPUSTITI

POLIKLINIKA BAGATIN PROGLAŠENA NAJBOLJOM MEĐUNARODNOM KLINIKOM ZA ESTETSKU KIRURGIJU

 

Povezane vijesti: