Dražen Boban novi predsjednik Udruženja ugostiteljskih djelatnosti HGK

Na plenarnoj sjednici Udruženja ugostiteljskih djelatnosti HGK Dražen Boban iz poznatog restorana Vinodol, izabran je za novog predsjednika, a Stipe Jelčić iz Prokurativa za njegovog zamjenika. „Misija nam je...

Na plenarnoj sjednici Udruženja ugostiteljskih djelatnosti HGK Dražen Boban iz poznatog restorana Vinodol, izabran je za novog predsjednika, a Stipe Jelčić iz Prokurativa za njegovog zamjenika.

Misija nam je učiniti ugostiteljstvo poželjnom i ugodnom djelatnosti za mikro, male i srednje poduzetnike i njihove zaposlenike. Ugostitelje se treba potaknuti na svakodnevno uključivanje u rad HGK Udruženja i uključiti predstavnike iz cijele Hrvatske i tako maksimalno iskoristiti razgranatu komorsku infrastrukturu“, poručio je Boban naglasivši da je upravo zajedništvo ključ uspjeha te pozvao na uspostavljanje suradnje i partnerskog odnosa sa svima koji zastupaju interese ugostitelja na razini RH i EU.

Foto: HGK

S obzirom na aktualnu situaciju, za početak će u fokusu biti stvaranje povoljnijih uvjeta poslovanja kroz porezno i administrativno rasterećenje ugostitelja, a u planu rada za 2020. godinu, između ostalog, Boban je naveo i analizu postojećeg stanja u ugostiteljstvu, aktivno sudjelovanje u kreiranju strategije razvoja turizma RH u narednom razdoblju, povezivanje ugostitelja s OPG-ovima, podizanje kvalitete kroz plasiranje domaćih namirnica i proizvoda, poticanje rasta plaća i poboljšanja uvjeta rada zaposlenika u ugostiteljstvu i pojednostavljivanje i ubrzavanje postupka ishođenja dozvola na boravak i rad stranih radnika.

Naslovna fotografija: Restoran Vinodol FB

Povezane vijesti: