Dubrovnik predstavio ponuda za turiste u rujnu i listopadu. Fokus je na domaćim gostima

Promotivna akcija Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika „Pozno ljeto u Dubrovniku“ – “Dubrovnik, tamo gdje je srce”, od 15. do 30. rujna, uključuje popuste i pogodnosti za...

Promotivna akcija Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika „Pozno ljeto u Dubrovniku“ – “Dubrovnik, tamo gdje je srce”, od 15. do 30. rujna, uključuje popuste i pogodnosti za posjetitelje Dubrovnika na brojne turističke usluge iz niza raznih kategorija: znamenitosti, muzeja, galerija, ponuditelja smještaja i ugostitelja, najavili su i TZ Dubrovnika.

Na ovaj način iz Dubrovnika žele privući prvenstveno turiste iz Hrvatske, koji su u ovoj godini na prvom mjestu na top listi najbrojnijih turista u Dubrovniku. Inače, u razdoblju od 1.siječnja do 9. rujna turisti iz Hrvatske bili su na prvom mjestu na top listi najbrojnijih turista u Dubrovniku. Od početka godine bilo je 33 864 turista iz Hrvatske (83 % od prošlogodišnjeg turističkog prometa u dolascima za isto razdoblje), a ostvareno je 113 453 noćenja ( 5 % više nego u istom razdoblju prošle godine). 

Uz dubrovačke kulturne ustanove, poput muzeja, uključuje se i rezervat Lokrum te Dubrovačke zidine, također će u rujnu ponuditi smanjene cijene ulaznica.

Odlična je vijest kako se i ove godine organizira sedmi po redu Good Food Festival, gastronomsko događanje za sve ljubitelje dobre hrane, koji će se održati od 24. do 27. rujna 2020., u skladu s propisanim mjerama zbog epidemiološke situacije. 

Ovogodišnji program uključivat će tradicionalni Tjedan restorana ( od 21. do 27. rujna ) s festivalskim menijima, posebnu ponudu doručaka, vinokušnje, slatku festivalsku ponudu, gastro ture, kulinarske radionice u Deši, festivalska kućica na Pilama, festivalski ljetni gastro kino program, pivske večeri uz dobar street food u Dubrovačkoj pivovari, koncert Ines Tričković Sextet: Runjić in blue te ostala zanimljiva događanja. 

Tijekom cijelog festivalskog tjedna, od 21. do 27. rujna, održavat će se Tjedan restorana, slatka ponuda, vinokušnje, festivalski doručci i festivalska kućica na Pilama. Kuhari tridesetak dubrovačkih restorana posebno su za Good Food Festival kreirali festivalske menije po promotivnim cijenama do 150 kuna, a moći će se kušati tijekom cijelog Festivalskog tjedna.

Grad Dubrovnik će se sa svojim ustanovama uključiti i u akciju Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice, pod nazivom ‘Tjedan odmora vrijedan’, od 16. do 25. listopada 2020.

Nudeći upola cijene sve turističke proizvode, od smještaja, prijevoza, znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja ovom se akcijom želi omogućuje svim građanima Hrvatske da posjete i upoznaju druge dijelove naše zemlje, zaključuju iz TZ Dubrovnika.

Prilog: Možda prilika za agencije iz Zagreba i drugih dijelova Lijepe naše da slože zanimljiv program i ponude vikend u Dubrovniku?

POSEBNE POGODNOSTI U POZNO LJETO U DUBROVNIKU

Program Good Food festivala

Foto: Spencer Davis, Pexels.com

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN