e-Propusnice – uputstva za proces izdavanja za poslodavce i radnike

Od 01. travnja zaživio je sustav e-Propusnice koji omogućuje slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i NIAS. Zahtjevi za izdavanje e-Propusnice mogu se predati poslodavcu, izabranom liječniku...

Od 01. travnja zaživio je sustav e-Propusnice koji omogućuje slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i NIAS.

Zahtjevi za izdavanje e-Propusnice mogu se predati poslodavcu, izabranom liječniku obiteljske medicine, nadležnom stožeru civilne zaštite, a građani u sustavu mogu pregledati predane zahtjeve za izdavanjem e-Propusnica i njihov status, te preuzeti odobrene e-Propusnice u PDF obliku.

Postupak prijave u sutav e-Propusnice

Digitalne e-Propusnice u potpunosti zamjenjuju fizičke propusnice, a između ostalih izdaju ih poslodavci svojim zaposlenicima.

Hrvatska obrtnička komora izradila je precizne upute za izdavanje e-Propusnica za poslodavce i radnike, kako bi obrtnicima olakšala postupak izdavanja kroz novi sustav.

Upute kako poslati zahtjev za e-Propusnicu možete pronaći na poveznici.

Nakon što zaposlenik pošalje zahtjev za propusnicu, na poslodavcu je da taj zahtjev i odobri, odnosno izda. Proces odobravanja i izdavanja e-Propusnica za poslodavce možete pronaći na ovoj poveznici.

e-Propusnice – funkcionalnosti za građane

Izvor: https://epropusnice.gov.hr/, HOK
Foto: https://epropusnice.gov.hr/

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN