Edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi

U četvrtak, 26. i petak, 27. travnja u Županijskoj komori Zadar, održat će se edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi u organizaciji Hrvatske gorske službe spašavanja...

U četvrtak, 26. i petak, 27. travnja u Županijskoj komori Zadar, održat će se edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi u organizaciji Hrvatske gorske službe spašavanja i Hrvatske gospodarske komore.

Edukacija je dio ciklusa radionica koji se održava u Zagrebu, Rijeci, Požegi, Osijeku, Splitu, Otočcu, Zadru i Dubrovniku koji HGK i HGSS održavaju od 2004. godine. Program osposobljavanja za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi u Hrvatskoj je dosad završilo približno 1000 polaznika, a svakako kako su aktivnosti pustolovnog turizma važan su čimbenik za produljenje turističke sezone.

Hrvatska gospodarska komora, u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, održava radionice za osposobljavanje nositelja i organizatora turističkih sadržaja u prirodi još od 2004. godine. Pustolovne aktivnosti nerijetko se organiziraju na nepristupačnim terenima, stoga je stručnost vodiča bitna kako bi se turistima osigurao visoki stupanj sigurnosti. Iako ponuda pustolovnog turizma u Hrvatskoj i dalje nije na zadovoljavajućoj razini, primjetan je znatan porast interesa za ovaj segment turizma.

Pustolovni turizam u svijetu jedan je od najbrže rastućih segmenta, stoga je važno ponuditi što bolju i sigurniju uslugu te turistima pružiti cjeloviti doživljaj Hrvatske kao sigurne i atraktivne destinacije pustolovnog turizma.

Program sa satnicom predavanja možete pronaći na poveznici PROGRAM,a prijaviti se možete ovdje – PRIJAVA.

Povezana vijest:

OBJAVLJEN POPIS TURISTIČKIH USLUGA AKTIVNOG I PUSTOLOVNOG TURIZMA

DUBROVNIK OUTDOOR FESTIVAL JE PUNO VIŠE OD FESTIVALA, TO JE PLATFORMA ZA RAZVOJ PUSTOLOVNOG TURIZMA U HRVATSKOJ

 

Povezane vijesti: