Ekonomski institut Zagreb objavio sektorsku analizu o turizmu

Ekonomski institut Zagreb obajvio je novu sektorsku analizu, a ovaj put glavna temtika je turizam koja donosi pregled glavnih sektorskih pokazatelja i trendova u turizmu. Uz komparativnu analizu kretanja...

Ekonomski institut Zagreb obajvio je novu sektorsku analizu, a ovaj put glavna temtika je turizam koja donosi pregled glavnih sektorskih pokazatelja i trendova u turizmu.

Uz komparativnu analizu kretanja u Hrvatskoj i Europskoj uniji, autorica Ivana Rašić Bakarić analizira poslovanje vodećih trgovačkih društava u Hrvatskoj te iznosi najnovija očekivanja i projekcije.

Sektorske analize su online publikacija koja prati stanje i trendove te poslovne događaje u sektorima: turizam, trgovina na malo, kemijska industrija, telekomunikacije, hrana i piće, farmaceutska industrija, građevinarstvo, promet i energetika. Uz analizu osnovnih pokazatelja sektora za Hrvatsku, radi se i usporedba s pokazateljima za Europsku uniju. Osim toga, analize daju pregled financijskih pokazatelja vodećih trgovačkih društava navedenih sektora u Hrvatskoj i očekivana kretanja u tekućoj, odnosno sljedećoj godini.

Cijelu analizu pogledajte u prilogu.

PRILOG: Novi broj Sektorskih analiza: Turizam 

Povezane vijesti: