Epidemiološke mjere produžuju se do 31. siječnja

“Imajući u vidu našu situaciju koja je nešto povoljnija, ali i situaciju u europskom okruženju, gdje se bilježi nagli i ubrzani rast broj novozaraženih osoba, zaključili smo kako u...

Imajući u vidu našu situaciju koja je nešto povoljnija, ali i situaciju u europskom okruženju, gdje se bilježi nagli i ubrzani rast broj novozaraženih osoba, zaključili smo kako u ovom trenutku nema utemeljena za bilo kakvo popuštanja mjera. Sve mjere će se danas produžiti i ostati na snazi do 31. siječnja. Radi se o tri odluke: o nužnim epidemiološkim mjerama, odlukama o radu trgovina te javnom prijevozu“, istaknuo je Božinović na konferenciji za medije.

Stožer će danas službeno donijeti spomenute odluke, što znači da do daljnjeg ostaju zatvoreni svi ugostiteljski objekti tj. sve mjere ostaju iste kao i do sada, najmanje do 31.siječnja.2021. godine.

U protekla 24 sata zabilježeno je 1.098 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5.794. Među njima je 2.251 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 194 pacijenta. U protekla 24 sata oporavilo se 1.538 osoba, a testirano je njih 6.742. 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN