FlixBus i Uber udružili snage u sklopu pružanja integriranog prijevoza

Dva pružatelja usluge prijevoza putnika FlixBus i Uber kreću u suradnju u Hrvatskoj. Konceptom integriranog prijevoza putnicima se omogućuje jednostavan prijevoz od vrata do vrata uz dodatne pogodnosti te...

Dva pružatelja usluge prijevoza putnika FlixBus i Uber kreću u suradnju u Hrvatskoj.

Konceptom integriranog prijevoza putnicima se omogućuje jednostavan prijevoz od vrata do vrata uz dodatne pogodnosti te nudi rješenje za posljednje kilometre do vlastitih domova odnosno do autobusnog kolodvora.

Nakon što je ovaj oblik suradnje izvrsno prihvaćen u Francuskoj, a zatim i u Njemačkoj, suradnja se dalje nastavlja i u Hrvatskoj, točnije u Zagrebu, Zadru, Splitu, Šibeniku, Dubrovniku, Rijeci, Puli, Poreču i Umagu.

˝FlixBus se odavno percipira kao mobilni partner, prvenstveno kao partner putniku. Kroz godine naše prisutnosti na tržištu dokazali smo da nismo samo prijevoz od točke A do točke B, nego održivi način prijevoza te dio integriranog prijevoza putnika. Preko autobusa, vlakova, zrakoplova i javnog prijevoza stigli smo i do suradnje s automobilima, odnosno Uberom, kao posljednjim korakom sigurnog prijevoza putnika do njegove konačne adrese˝, rekao je Ante Grbeša, direktor za FlixBus CEE South regiju.

Integrirani prijevoz koji uključuje kombinaciju više oblika prijevoza na većim udaljenostima ključan je za održive vožnje. Da bi ovakav model bio alternativna korištenju osobnih automobila, važna je dobra povezanost i suradnja.˝Ponosni smo što se nakon Francuske i Njemačke suradnja s FlixBusom nastavila u Hrvatskoj, jer ovaj sporazum za nas predstavlja jedinstveno partnerstvo u Europi. On isto tako potvrđuje ulogu Ubera kao ključnog igrača u široj prometnoj mreži i njegovu predanost razvoju multimodalne mobilnosti“, izjavio je Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu.

U sklopu suradnje, FlixBus i Uber će spojiti svoje prednosti iz područja tehnologije i tradicionalnog prijevoza putnika te osigurati putnicima jednostavnu vožnju i iskustvo putovanja od vrata do vrata.

Kako bi se olakšalo korištenje ove usluge, Uber je aktivirao posebnu funkciju unutar svoje mobilne aplikacije. Virtualne stanice podržane GPS koordinatama osigurat će prepoznavanje mjesta preuzimanja putnika na autobusnim stanicama na koje FlixBus pristiže. Pronađe li se putnik u situaciji gdje drugi oblici prijevoza nisu dostupni ili su dostupni djelomično ili pak putnik putuje s puno prtljage rano u jutro ili kasno usred noći, a potrebno je prijeći posljednje kilometre do konačne destinacije, ova će usluga osigurati jednostavan dolazak na željenu adresu.

Potrebe današnjeg modernog putnika su prvenstveno brzina, online kupovina karata te jednostavan dolazak do krajnje destinacije, odnosno vožnja od vrata do vrata. U prošlosti je to bilo moguće isključivo automobilom, a upravo integrirani prijevoz predstavlja održivo putovanja budućnosti.

Izvor / foto: FlixBus

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN