FlixBus ponovno povezuje Zagreb s Budimpeštom

FlixBus, sinonim za putovanja autobusima, zahvaljujući dobroj međusobnoj suradnji Hrvatske i Mađarske te povoljnoj epidemiološkoj situaciji, ponovno uspostavlja međunordnu autobusnu liniju povezujući tako Zagreb s Budimpeštom i Siófokom nakon...

FlixBus, sinonim za putovanja autobusima, zahvaljujući dobroj međusobnoj suradnji Hrvatske i Mađarske te povoljnoj epidemiološkoj situaciji, ponovno uspostavlja međunordnu autobusnu liniju povezujući tako Zagreb s Budimpeštom i Siófokom nakon više od godine dana mirovanja.

Od 11. lipnja, FlixBus putnici kao i turisti iz Mađarske moći će 3x dnevno putovati prema Hrvatskoj, odnosno glavnom gradu Zagrebu, iz kojeg se putovanje može dalje nastaviti prema već ranije otvorenim linijama u smjeru Dalmacije, Istre ili Slavonije.

˝Zbog svog fleksibilnog poslovnog modela, uspijevamo ponovno otvarati autobusne linije shodno potražnji, a s obzirom da je ljetna sezona pred vratima, važno je prema tome kreirati ponudu te omogućiti dolaske turista u Hrvatsku. Dobra prometna povezanost je u ovom trenutku ključna za nadolazeću sezonu“, izjavio je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije.

FlixBus ove godine pokreće sve međunarodne linije

S obzirom na optimističnu epidemiološku sliku, FlixBus ove godine pokreće sve međunarodne linije na kojima je prometovao 2019. godine. U svibnju se Zagreb povezao i s Beogradom nakon punih godinu dana mirovanja te pojačao redovitu povezanost s Austrijom, Njemačkom i Italijom.

˝Naše polaske redovito prilagođavamo trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Europi te ponovno uspostavljamo autobusne veze s novim destinacijama ovisno o razvoju daljne situacije i tržišne potražnje. Postojeća epidemiološka slika daje nam nadu za uspješnom sezonom pred nama” zaključio je Grbeša.

Ove sezone FlixBus planira snažnije povezati Hrvatsku s 50 destinacija u osam država, koje su ujedno i ključna emitivna tržišta za Hrvatsku – Njemačka, Slovenija, Poljska, Austrija, Italija, Češka, Mađarska i Srbija.

Ključne informacije o mađarskom tržištu saznajte u podcastu SEZONA2021 u od direktorice predstavništva HTZ-a iz Mađarske, Ivane Herceg.

/ / / Podcast SEZONA2021: Ivana Herceg direktorica predstavništva HTZ-a iz Mađarske – profil mađarskog tržita

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN