Fortenova grupa prodala udio u Karisma Resort Internationalu

Fortenova grupa d.d. sklopila je konačan ugovor s Karisma Resort Internationalu ( KHA četiri d.o.o. ) hotelskom kompanijom sa sjedištem u Hrvatskoj, za prodaju svojeg udjela od 25% u...

Fortenova grupa d.d. sklopila je konačan ugovor s Karisma Resort Internationalu ( KHA četiri d.o.o. ) hotelskom kompanijom sa sjedištem u Hrvatskoj, za prodaju svojeg udjela od 25% u KHA četiri d.o.o.

U odvojenoj transakciji Fortenova grupa d.d. dogovorila je preuzimanje udjela od 26% u društvu A.N.P. Energija d.o.o., u vlasništvu otvorenog alternativnog investicijskog fonda rizičnog kapitala s privatnom ponudom – Prosperus FGS, čime je Fortenova grupa d.d. stekla kontrolni paket u kompaniji A.N.P. Energija d.o.o. 

A.N.P. Energija d.o.o. jedini je vlasnik društva Energija Gradec d.o.o., tvrtke koja u  svojem vlasništvu ima pet bioenergetskih postrojenja na području Slavonije i Središnje Hrvatske s instaliranim kapacitetom od 9,8 MW, koja koriste biomasu iz poljoprivrednih kompanija Fortenova grupe za proizvodnju električne energije iz bioplina.

„Ovo predstavlja daljnji iskorak u strategiji Fortenova grupe koja se zasniva na prodaji netemeljnih djelatnosti i fokusira na temeljne poslovne grupe maloprodaje, prehrane i poljoprivrede. Konsolidiranim udjelom u tim bioenergetskim postrojenjima Fortenova grupa ne samo da investira izravno u financijska poboljšanja, nego nastavlja razvijati okolišno održiviji model poljoprivredne proizvodnje za budućnost“ rekao je James Pearson, glavni financijski direktor Fortenova grupe. 

Nedavno je Fortenova grupa i vodeća svjetska integrirana turistička grupacija TUI, jedan od dosadašnjih partera u vlasništvu Karisma Hotels Adriatic (KHA), postigle dogovor kojim TUI preuzima 33,3 posto udjela Fortenova grupe u toj holding kompaniji koja upravlja Hotelima Koločep, Hotelima Živogošće i tvrtkom Adriasense Zagreb.

Isto tako, Springwater Capital preuzeo je Kompas mrežu Fortenova grupe, tako da je Fortenova grupa dovršila izlazak iz turističkog sektora koji nije njezina temeljna djelatnost.

Foto: Karisma Hotels

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN