Francuski magazin Le Figaro objavio reportažu o Slavoniji

Jedan od najutjecajnijih francuskih medija, magazin Le Figaro objavio je u svom tjednom izdanju veliku reportažu o Slavoniji na 10 stranica. Reportažu je pripremio Jean-Louis Tremblais, novinar i zaljubljenik...

Jedan od najutjecajnijih francuskih medija, magazin Le Figaro objavio je u svom tjednom izdanju veliku reportažu o Slavoniji na 10 stranica. Reportažu je pripremio Jean-Louis Tremblais, novinar i zaljubljenik u Hrvatsku u suradnji s Ericom Martinom, jednim od najcjenjenijih francuskih fotografa. 

Ovaj je dvojac tijekom rujna prošle godine u organizaciji Hrvatske turističke zajednice boravio u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, a njihova „slavonska iskustva“ pretočena su u veliku fotoreportažu pod naslovom Na granicama Hrvatske. Terasa na Dunavu.

U objavljenoj reportaži, koju će vidjeti milijuni potencijalnih francuskih turista, Slavonija je nazvana muzejom na otvorenom koji će oduševiti ljubitelje netaknute prirode i kulturne baštine, kao i one koje privlače neotkriveni krajolici daleko od turističke vreve i dobro poznatih lokaliteta. Od gurmana do ljubitelja povijesti, vina, konja i prirode, Slavonija je neotkriven kutak Europe za goste istančana ukusa – otkrivaju reporteri utjecajnog francuskog tjednika. 

Reportaža prati uzgoj Lipicanaca, koji se nalazi na UNESCO-ovu popisu nematerijalne kulturne baštine, spomenute su i tradicionalne manifestacije koje se njeguju u Slavoniji poput Vinkovačkih jeseni koje zadržavaju autentičnost što je rijetkost u turističkim destinacijama današnjice. Također, ova povijesna regija predstavljena je kao gastronomski raj za ljubitelje lokalnih specijaliteta poput kulena i različitih sorti vina poput traminca i graševine.  

U posebnom dijelu članka pod nazivom  „Hedonistički i kulturološki bijeg od svakodnevice“ naveden je detaljan pregled najatraktivnijih restorana, hotela, parkova i muzeja koje obavezno treba posjetiti. Tijekom boravka u Slavoniji Tremblais i Martin su obišli i brojne druge turistički atraktivne lokalitete kao što su Kopački rit, etno-selo Karanac, Muzej vučedolske kulture, katedralu u Đakovu i dr. 

Iz HTZ-a ističu, kako je nedavno završeno i snimanje 90-minutne poznate kulinarske emisije „Cuisine impossible“, koja je na inicijativu Hrvatske turističke zajednice te u suradnji predstavništva i lokalnih zajednica, snimljena u lipnju ove godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji i u kojoj će se francuskoj publici predstaviti umijeće pripreme fiš paprikaša.

PRILOG: LE FIAGO: Na granicama Hrvatske. Terasa na Dunavu

S tržišta Francuske ove godine Hrvatska bilježi pozitivne rezultate 

Tako je tijekom prvih sedam mjeseci ostvareno 315 tisuća dolazaka i 1,1 milijun noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 7 posto u dolascima i 6 posto u noćenjima. 

U srpnju je pak ostvareno 136 tisuća dolazaka i 530 tisuća noćenja što u odnosu na srpanj prošle godine predstavlja rast od 10 posto u dolascima i noćenjima.   

Više o francuskom tržištu saznajte u prilogu. 

PRILOG: DANIJELA MIHALIĆ ĐURICA, DIREKTORICA PREDSTAVNIŠTVA HTZ-A U FRANCUSKOJ: FRANCUSKI GOSTI IDEALNI SU ZA PRODULJENJE SEZONE

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN