Fratarski otok ostaje trajno dostupan lokalnom stanovništvu, nema komercijalizacije

Usprkos tome što se posljednjih dana pisalo o komercijalizaciji otoka Verude, to jest Fratarskog otoka, u pulskom zaljevu, gradonačelnik Boris Miletić u priopćenju je naglasio kako otok ostaje trajno...

Usprkos tome što se posljednjih dana pisalo o komercijalizaciji otoka Verude, to jest Fratarskog otoka, u pulskom zaljevu, gradonačelnik Boris Miletić u priopćenju je naglasio kako otok ostaje trajno dostupan lokalnom stanovništvu.

Naime, razmatrala se opcija o novoj turističkoj ponudi, točnije izgradnji bungalova za najam, na koju su se Puljani pobunili. Nisu samo problem bungalovi, kažu, već i negativne posljedice koje bi se pojavile nakon njih.

Iz Pule uvjeravaju kako nema razloga panici, da se bungalovi neće postavljati na otok. Priopćenje Grada prenosimo u cijelosti:

Grad Pula, kao vlasnik otoka Veruda, godinama radi na očuvanju njegove autentičnosti, prirodnog ambijenta te nastavku razvijanja i obogaćivanja otoka kao mjesta na kojemu će građani i dalje provoditi slobodno vrijeme po prihvatljivim cijenama.

Među našim sugrađanima otok Veruda poznatiji kao Fratarski otok, jedan je od prepoznatljivih simbola Pule i omiljeno mjesto boravka na otvorenom brojnih Puljana, što želimo da trajno i ostane.

Upravo radi ostvarenja ovih ciljeva otok smo na upravljanje delegirali trgovačkom društvu Fratarski d.o.o. osnovanom 2014. godine s ciljem što kvalitetnijeg upravljanja otokom i drugim lokacijama na kojima se provode sportsko rekreacijski sadržaji.

Društvo je, uz redovito održavanje otoka, od tada uredilo sanitarne čvorove radi nove kategorizacije kampa i osiguralo toplu vodu instalacijom solarnih kolektora, te uredilo dječje igralište, koje je na zahtjev roditelja ograđeno zaštitnom ogradom. Sve s ciljem ugodnijeg i sigurnijeg boravka na otoku.

Sve dosadašnje aktivnosti su izvedene u suradnji s građanima Pule koji su najčešći gosti otoka, pa ćemo se time voditi i prilikom razmatranja svih budućih poboljšanja uvjeta boravka na otoku, bez ikakve komercijalizacije.

Izvor / foto: Grad Pula

Povezane vijesti: