Grad Dubrovnik očekuje 30 milijuna kuna manje prihoda

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima održao je u utorak sastanak s direktoricom Turističke zajednice grada Dubrovnika Anom Hrnić, članovima Turističkog vijeća TZGD-a te predstavnicima strukovnih udruženja vezanih...

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima održao je u utorak sastanak s direktoricom Turističke zajednice grada Dubrovnika Anom Hrnić, članovima Turističkog vijeća TZGD-a te predstavnicima strukovnih udruženja vezanih uz turizam.

Prema riječima gradonačelnika Frankovića, a kako prenosi Dubrovnik.hr, Grad Dubrovnik nadzire razvoj situacije i sagledava efekte koje koronavirus ima na lokalno gospodarstvo, a koje se u najvećoj mjeri oslanja na turizam.

„Naše stručne službe izradile su grube procjene financijske strukture prihoda u prvom šestomjesečnom razdoblju i one nam govore da ćemo kao jedinica lokalne samouprave u tom razdoblju ostvariti 30 milijuna kuna manje prihoda, no spremni smo se prilagoditi svakoj novonastaloj situaciji“, rekao je Franković.

Direktorica Turističke zajednice Dubrovnik, Ana Hrnić naglasila je kako ova situacija pogađa turizam globalno, a utjecaja na dubrovački turizam će definitivno biti, ali moraju raditi na tome da utjecaj bude što manji.

Izvor: dubrovnik.hr

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN