Gradovi Mali Lošinj i Cres potpisali sporazum o suradnji turističkih zajednica!

Cresko – lošinjsku otočnu skupinu gosti doživljavaju kao jednu destinaciju, što su prepoznali gradovi Cres i Mali Lošinj, te su potpisali sporazum o suradnji turističkih zajednica. Ovim dokumentom najavili...

Cresko – lošinjsku otočnu skupinu gosti doživljavaju kao jednu destinaciju, što su prepoznali gradovi Cres i Mali Lošinj, te su potpisali sporazum o suradnji turističkih zajednica. Ovim dokumentom najavili su nastavak provođenja zajedničkih aktivnosti s ciljem daljnjeg razvoja turizma.

Turistička zajednica grada Cresa i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja trenutačno provode i jedinstveni Master plan razvoja turizma temeljem kojeg  su se definirale dugoročne vizije, ciljevi rasta te okvir za razvoj konkurentne turističke strategije koji će doprinijeti unaprjeđenju kvalitete života i stvaranju novih razvojnih ciklusa. 

Pozdravljam današnje neformalno udruživanje turističkih zajednica Malog Lošinja i Cresa. Uvjerena sam kako zajedničkim djelovanjem imamo mogućnost puno kvalitetnije pozicionirati se na tržištu i razvijati projekte koji će potaknuti cjelokupni gospodarski razvoj našeg arhipelaga što je u ovim izazovnim vremenima iznimno važno. S Cresom izvrsno surađujemo te se nadamo da će i ovaj sporazum iznjedriti mnoštvo dobrih projekata za razvoj naših otoka, ali što je najvažnije, da će unaprijediti kvalitetu života svojim stanovnicima” istaknula je Ana Kučić, gradonačelnica Grada Malog Lošinja i predsjednica Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.

Vizija turizma Malog Lošinja i Cresa definirana je u suradnji s ključnim destinacijskim dionicima i temelji se na tri glavna uporišta – Sunce i more, turistički proizvod koji trenutno generira najveći udio turističkog prometa, zatim aktivni odmor kao primarni turistički proizvod u pred i post sezoni te Wellbeing koji predstavlja sukus doživljaja zdravstvenog turizma i Wellness & Spa programa u destinaciji. 

Gradonačelnik grada Cresa – Kristijan Jurjako, gradonačelnica Grada Malog Lošinja – Ana Kučić direktorica TZ Cresa – Sanja Živanović, direktor TZ Malog Lošinja – Dalibor Cvitković

Master planom je predviđeno kako će Mali Lošinj i Cres pristupiti valorizaciji do sada neiskorištenih resursa te ih interpretirati na inovativan i moderan način te će se kroz sve aktivnosti razvoja primjenjivati načelo održivosti s ciljem očuvanja prirodnog okruženja te kvalitete življenja.

Turističke zajednice zajednički su izradile strategiju razvoja turizma našeg arhipelaga pa je neformalno udruživanje samo logičan nastavak suradnje. Zajednička izrada strategije svojevrsne su zaruke našeg turizma a ovo je udruživanje brak. Sinergija kojom će rezultirati ovaj turistički brak doprinijet će prepoznatljivosti našeg arhipelaga kao jedinstvene turističke destinacije s mnogim posebnostima Cresa i Lošinja, od Tramuntane na sjeveru do Ilovika na jugu” izjavio je Kristijan Jurjako, predsjednik Turističke zajednice grada Cresa i gradonačelnik grada Cresa.

Gradovi Cres i Mali Lošinj godinama surađuju na svim razinama, imaju zajedničke komunalne tvrtke, razvojnu agenciju te surađuju na brojnim projektima pa je neformalno udruživanje turističkih zajednica logičan slijed suradnje, pogotovo jer se radi o otocima koji su povezani te je jedino logično da upravo zajedno strateški surađuju i da budu jedan turistički brend.

Autor fotografija: TZGML, Hrvoje Serdar

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN