Hertz ulaže u najveću flotu za iznajmljivanje električnih vozila: Naručili 100.000 Tesla Model 3 vozila

Kako interes potrošača za električnim vozilima ( EV ) vrtoglavo raste, iz tvrtke Hertz rent a car danas su najavili kako su naručili 100.000 Tesla električna vozila kako bi...

Kako interes potrošača za električnim vozilima ( EV ) vrtoglavo raste, iz tvrtke Hertz rent a car danas su najavili kako su naručili 100.000 Tesla električna vozila kako bi ponudili najveću flotu za iznajmljivanje električnih vozila u Americi, a vjerojatno i na Svijetu.

Ovu značajnu investiciju prati i ulaganje u novu infrastrukturu za punjenje električnih vozila u globalnim poslovnicama tvrtke, a isporuka Tesla vozila dogovorena je do kraja 2022. godine.

Električna vozila sada su mainstream, a tek smo počeli vidjeti rastuću globalnu potražnju i interes“, rekao je privremeni direktor Hertza Mark Fields te dodao kako će “novi” Hertz prednjačiti kao tvrtka za mobilnost, počevši od najveće flote za iznajmljivanje električnih vozila u Americi i pružanju najboljeg iskustva iznajmljivanja i punjenja za rekreativne i poslovne korisnike diljem svijeta.

Danas 40 posto potrošača u SAD-u kaže da će vjerojatno razmotriti električno vozilo sljedeći put kada će kupovati novo vozilo, govori istraživanje Pewu. Također, globalna prodaja električnih vozila skočila je 200 posto u prošloj godini i vjerojatno će nastaviti rasti uz obveze globalnih proizvođača automobila da povećaju prodaju električnih vozila. Na primjer, u kolovozu su se tri američka proizvođača automobila obvezala povećati prodaju električnih vozila na 40-50 posto do 2030. godine.

Isto tako i Europa bilježi veliki rast prodaje električnih vozila. Prema podacima Europskog udruženja proizvođača automobila, u trećem kvartalu ove godine u Europskoj uniji gotovo je svaki peti prodani automobil imao električni motor. Prodaja potpuno električnih automobila porasla je za skoro 57 posto na više od 212 tisuća komada.

Počevši od početka studenog i do kraja godine, kupci će moći iznajmiti Tesla Model 3 u zračnoj luci Hertz i na lokacijama u susjedstvu na glavnim tržištima u SAD-u i odabranim gradovima u Europi, navode iz Hertz-a te dodaju kako će instalira tisuće punjača širom svoje lokacijske mreže, a kupci koji iznajme Tesla Model 3 imat će pristup do 3.000 Teslinih stanica za punjenje diljem SAD -a i Europe.

Uz trenutnu narudžbu, EV će činiti više od 20 posto Hertz globalne flote s mogućnošću brzog punjenja DC na približno 65 tržišta do kraja 2022. i više od 100 tržišta do kraja 2023.

Foto: Hertz

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN