HGK i HOK pozivaju na ispunjavanje anketa o posljedicama virusa COVID-19 na poslovanje

Prva anketa Hrvatske gospodarske komore pokazala je kako dvije trećine naših tvrtki već osjeća posljedice koronavirusa na poslovanje, a najviše su pogođeni turizam i ugostiteljstvo o čemu možete pročitati...

Prva anketa Hrvatske gospodarske komore pokazala je kako dvije trećine naših tvrtki već osjeća posljedice koronavirusa na poslovanje, a najviše su pogođeni turizam i ugostiteljstvo o čemu možete pročitati više ovdje.

Cilj drugog upitnika Hrvatske gospodarske komore je steći uvid u posljedice koronavirusa po poslovanje tvrtki s obzirom na pojedine županije i s obzirom na poslovanje sa zemljama tzv. zahvaćenim područjima i ostalim ključnim vanjskotrgovinskim partnerima. Također, upitnik uključuje i pitanja koja se tiču procjene financijske štete i utjecaja potencijalnoga izostanka radnika na poslovanje.

Upitnik koji se sastoji od osam pitanja možete pronaći na ovoj poveznici.

Hrvatska obrtnička komora provodi anketu o utjecaju posljedica korona virusa na poslovanje u obrtništvu. Vaše sudjelovanje, kako poručuju iz HOK-a, u ovoj anketi iznimno je važno kako bi Hrvatska obrtnička komora temeljem dobivenih podataka imala još bolji uvid u probleme s kojima se susrećete i razmjere istih, a isto tako poduzela mjere za ublažavanje štete nastale posljedicama korona virusa. Vaši će odgovori biti vrijedan doprinos u oblikovanju dodatnih zahtjeva za kompenzacijskim mjerama prema nadležnim institucijama.

Iz HOK-a mole da na pitanja u anketi odgovorite žurno, sukladno stvarnom stanju vašeg trenutnog poslovanja, kako bi podaci nakon obrade pokazali realnu sliku razmjera utjecaja novonastale krize na obrtništvo.

Anketu Hrvatske obrtničke komore možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Izvori: Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora
Foto: Pixabay

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN