HGSS predstavio aplikaciju za planinare i izletnike. Mi smo domaćini, informirajmo naše goste

Hrvatska gorska služba za spašavanje ( HGSS ) predstavila je web-aplikaciju i interaktivni zemljovid Republike Hrvatske - Sigurnestaze.hr, koja je nam...

Autor:  HrTurizam.hr

23. siječnja 2024.

Hrvatska gorska služba za spašavanje ( HGSS ) predstavila je web-aplikaciju i interaktivni zemljovid Republike Hrvatske - Sigurnestaze.hr, koja je namijenjna planinarima i izletnicima.

Aplikacija omogućava kreiranje vlastitih ruta, pretraživanje i istraživanje terena, staza, objekata, penjališta i vrhova, a ono najvažnije, koristi provjerene podatke iz Registra planinarskih putova i obilaznica Hrvatskog planinarskog saveza te staze pogodne za pješačenje i planinarenje prema podacima koje je na terenu prikupila Hrvatska gorska služba spašavanja.

Svrha ove aplikacije je promocija aktivnog turizma na ruralnim i teško pristupačnim područjima s naglaskom na podizanje stupnja sigurnosti, a kao glavni cilj je podići stupanj sigurnosti i ažurnosti podataka.

"Važno je napomenuti da je razvoj ove aplikacije rezultat dugotrajnog rada projekta Kartografija, koji je unutar HGSS-a prisutan od 2012. godine. Kroz godine, projekt je kartirao više od 70 područja unutar Republike Hrvatske, a neka od tih područja su čak prošla kroz tri izdanja, što svjedoči o predanosti i temeljitosti projekta." navode iz HGSS-a.

Screenshot 2024 01 23 at 17

Mi smo naratori naša destinacije i domaćini te je ključno da informiramo naše goste o ovoj aplikaciji, kako bi sigurno mogli planinariti po sigurnim stazama. Pogotovo one koji se rekreativno bave planinarenjem, nisu upućeni u naše terene i nemaju potpune informacije.

Tko će, ako ne mi kao domaćini? Od vlasnika u privatnom smještaju, hotelijera, agencija do samih destinacija ili turističkih zajednica. 

Ova web aplikacija ne samo da olakšava istraživanje prirodnih ljepota Hrvatske već igra ključnu ulogu u promicanju odgovornog turizma i osiguravanju da korisnici imaju najnovije i najtočnije informacije. 

Za više informacija, posjetite https://sigurnestaze.hr/

Foto: HGSS

Autor:  HrTurizam.hr

23. siječnja 2024.