Hotel Park Plaza Arena prvi hotel u Hrvatskoj sa digitalnim ključem

Do prošlogodišnjeg osmišljavanja i pokretanja besplatne aplikacije “PPHE Croatia” za goste hotela Park Plaza Histria, Park Plaza Arena, te turističkog naselja Park Plaza Verudela došlo je uslijed zahtjeva i očekivanja gostiju za pristupom svim potrebnim informacijama vezanim za boravak putem tableta i pametnih telefona s jedne strane, te potreba neposredne komunikacije hotela sa svojim gostima s druge strane.

Ove godine, uz proširenje aplikacije na hotel Park Plaza Belvedere, nametnula se potreba za proširenjem funkcionalnosti iste na mogućnost korištenja mobitela za ulaz u hotelske sobe, te su s time izbjegnute dodatne kartice i otklonjeno je čekanja prijava na recepciji. Takvo proširenje upravo je realizirano u hotelu Park Plaza Arena koji je postao prvi hotel u Hrvatskoj s digitalnim ključem. Namjera je proširenje ove funkcije i na ostale hotele pod brandom Park Plaza u Puli i Medulinu.

Način korištenja aplikacije i nove usluge  vrlo je jednostavan za goste i u pet osnovnih koraka gost može ući u svoju sobu bez klasičnog ključa ili  magnetske kartice:

  1. preuzimanje besplatne aplikacije “PPHE Croatia
  2. jednokratno registriranje kroz aplikaciju
  3. potvrđivanje registracije na recepciji hotela uz kreiranje mobilnog digitalnog ključa
  4. odlazak u sobu uz uključivanje opcije bluetooth na pametnom telefonu
  5. prislanjanje pametnog telefona na elektronsku bravu sobe i otključavanje sobe

arenaturist

Sa spomenutom aplikacijom“PPHE Croatia”, te aktivnom besplatnom aplikacijom “Arena Turist” za goste nebrandiranih Arenaturistovih objekata i aplikacijom “Facilitiy” za komunikaciju između managementa hotela i pojedinih odjela hotela, Arenaturist se pozicionirala kao lider i vodeći hrvatski hotelijer u primjeni novih i mobilnih tehnologija. Aplikacija “Park Plaza Croatia” s uslugom digitalni ključ nominirana je na natječaju Hrvatske turističke zajednice u kategoriji  “Inovacija 2016”.

Mobilna aplikacija“PPHE Croatia” dostupna je u obje trgovine aplikacija Appleovom App Store-u i Googleovom Google Play-u, a možete ju skinuti i s dirketnog linka

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN