Hotelijeri zadovoljni otvaranjem turističkih objekata u svibnju, očekuju definiranje zdravstvenih okvira za rad te otvaranje granica

Hrvatska udruga turizma, krovna udruga turističkog sektora, pozdravlja početak popuštanja mjera ograničavanja gospodarskog i društvenog života, čime je omogućeno da će od 11. svibnja moći ponovo funkcionirati hotelski i...

Hrvatska udruga turizma, krovna udruga turističkog sektora, pozdravlja početak popuštanja mjera ograničavanja gospodarskog i društvenog života, čime je omogućeno da će od 11. svibnja moći ponovo funkcionirati hotelski i kamping kapaciteti sa svim sadržajima.

Iz HUT-a ističu kako su nadležnim tijelima dostavili konkretan prijedlog izmijenjenih operativnih procedura u hotelima i kampovima koje osiguravaju održavanje visokih zdravstvenih normi, a istovremeno osiguravaju maksimalno moguće ugodno iskustvo naših gostiju te u tome očekujemo podršku nadležnih institucija i epidemiologa, a što prije i formalno donošenje preporuka. 

Ključno je da okvir operativnog funkcioniranja svih pružatelja usluga u turizmu stvori kvalitetne uvjete za realizaciju sezone, koliko je to god moguće u ovim izmijenjenim uvjetima” ističe Veljko Ostojić, direktor HUT-a te dodaje kako njihove članove i turističke djelatnike raduju vijesti o skorom otvaranju granica prema najznačajnim emitivnim tržištima jer su, unatoč svim ograničenjima, spremni maksimalno kvalitetno odraditi i ovu turističku sezonu.

Foto: Aminess Grand Azur Hotel

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN