Nakon Denisa Ivoševića ( TZ Istarska županija ), Đure Tomljenovića, Antonie Radić Brkan ( Grad Makarska ), Jasmine Cvetković ( Aurora Colapis ), Milana Popovića ( TZG Umag ), Ružice Vidaković ( TZ Brodsko-posavske županije ) glasno espresso razmišljanje o održivom turizmu donosi nam Tomislav Kovačević, ravnatelj Nacionalnog parka Plitvičkih jezera.
Inače, u NP Plitvička jezera u ljetnom periodu zapošljavaju oko 1.200 zaposlenika, te surađuju čak 75 OPG-a s područja Like i okolice u sklopu Klastera Lika Destination i najboljeg hrvatskog projekta brendiranja lokalnih proizvoda - Lika Quality.
Također, restoran u sklopu NP Plitvička jezera - Lička kuća autentično oživljava bogatstvo tradicije ličkog kraja, a temelji se na namirnicama lokalnog podrijetla od kojih su mnoge zaštićene oznakom regionalnog sustava kvalitete Lika Quality, kao proizvodi proizvedeni u ekološkoj oazi Lika destinacije i provjerene sljedivosti od obiteljske farme do stola, autentično oživljava bogatstvo tradicije ličkog kraja.
Turizam kojem moramo težiti, a ne uvoziti bazične namirnice sa stranih tržišta. To je održivi turizam.
/// Klaster Lika Destination slavi sedmu obljetnicu od osnivanja
/// Kratka priča o Klasteru koji je zamahom "leptirovih krila" okupio 80 lokalnih proizvođača
Možete li u 30 sekundi, dok vam napravim espresso, reći što je za vas održivi turizam? Što je za vas održivi turizam napišite u komentarima.
Pogledajte hturizam espresso serijal na YouTube kanalu hrturizam i ne zaboravite stisnuti subscribe tj. pretplatiti se na kanal kako bi pratili serijal hrturizam espresso o održivom turizmu.