Hrvatska četvrta na svijetu po broju medalja za vrhunska maslinova ulja

Nova priznanja za hrvatska ekstra djevičanska maslinova ulja. New York International Olive Oil Competition – NYIOOC, jedno od najvećih i najprestižnijih svjetskih natjecanja kvalitetnih ekstra djevičanskih maslinovih ulja, objavilo...

Nova priznanja za hrvatska ekstra djevičanska maslinova ulja.

New York International Olive Oil Competition – NYIOOC, jedno od najvećih i najprestižnijih svjetskih natjecanja kvalitetnih ekstra djevičanskih maslinovih ulja, objavilo je godišnji popis dobitnika medalja NYIOOC-a, a koji predstavlja autoritativni vodič za najbolja svjetska maslinova ulja i posvećenim proizvođačima koji ih vješto proizvode.

Na uglednom natjecanju sudjelovalo je i analizirano 1.159 uzoraka maslinovog ulja iz 28 zemalja svijeta, tako da NYIOOC postaje jedna od najvećih i najobuhvatnijih svjetskih recenzija maslinovih ulja iz svih krajeva svijeta. Među 1.159 uzoraka njih 790 donijelo je željene zlatne i srebrne nagrade NYIOOC-a za izvanrednu kvalitetu, s ukupnom stopom uspjeha od 68 posto.

Hrvatska je na nacionalnoj razini u New Yorku nagrađeno je čak 87 uzoraka, te je tako Hrvatske ukupno četvrta na svijetu po broju medalja za maslinovih ulja na svjetskom natjecanju NYIOCC.

Još jedan nevjerojatan uspjeh istarskih maslinara: Zlato za 30 istarskih maslinovih ulja

Navedenih 790 uzoraka sada čine elitni popis najboljih svjetskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja na službenom NYIOOC rangu, vodiču koji koriste milijuni ljudi kako bi saznali više o dobitnicima nagrada i ljudima koji stoje iza njih, a među njima Istra ima nevjerojatnih 37 ulja.

Ukupno 30 maslinovih ulja iz Istre dobilo je zlatnu nagradu, a još sedam istarskih ulja dobilo je srebrnu medalju. Izuzetan je to rezultat koji još jednom potvrđuje veličinu istarskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja na svjetskoj pozornici.  

Natjecanje NYIOOC organizira i provodi Olive Oil Times, jedan od najpouzdanijih neovisnih izvora vijesti koje se odnose na maslinovo ulje.

Cijeli popis nagrađenih maslinovih ulja možete pogledati OVDJE


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN