Hrvatska je na američkom tržištu jedna od najbrže rastućih destinacija

Hrvatska turistička zajednica sudjeluje na najvećem godišnjem skupu udruženja sjevernoameričkih turoperatora „2018 USTOA Annual Conference & Marketplace“ koje se ove godine u svom 40. izdanju održava u Phoenixu od...

Hrvatska turistička zajednica sudjeluje na najvećem godišnjem skupu udruženja sjevernoameričkih turoperatora „2018 USTOA Annual Conference & Marketplace“ koje se ove godine u svom 40. izdanju održava u Phoenixu od 27. do 30. studenoga. Na ovom važnom skupu, uz Hrvatsku turističku zajednicu, sudjeluju i TZ grada Zagreba, TZ Dubrovačko-neretvanske županije i TZ grada Dubrovnika. 

Hrvatska je na američkom tržištu jedna od najbrže rastućih destinacija, izjavio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić te dodao: Riječ je o vrlo značajnom i važnom skupu koji, osim sjevernoameričkih turoperatora, odnosno aktivnih članova USTOA-e, privlači i mnoge druge pridružene članove i predstavnike turističkih ureda i turističkog gospodarstva zemalja iz cijelog svijeta. Ovo je ujedno bila prilika za susrete s ključnim partnerima kao što su TravelZoo, Collette, Holiday Vacations, Cox and Kings, The Travel Corporation i Stride Travel“, izjavio je direktor Staničić, 

PWC / Off the Beaten Track TOP 5 

Odličan status naše zemlje na velikom američkom tržištu potvrđuju i rezultati tržišnog istraživanja kompanije PricewaterhouseCoopers (PwC), čiji su predstavnici bili jedan od predavača na forumu. 

Prema navedenom istraživanju Hrvatska je uvrštena među top pet „Off the Beaten Track“ destinacija, odmah nakon Islanda i Kambodže, a prije Kolumbije i Vijetnama.

HTZ: Očekujemo rast od prometa iz SAD-a

Iz HTZ-a u 2019. godini očekuju nastavak dvoznamenkastog rasta prometa iz SAD-a, a u čemu će značajno pridonijeti i novi direktni let American Airlinesa na relaciji Philadelphia-Dubrovnik.      

Prema podacima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu godine s tržišta SAD-a ostvareno je 578 tisuća dolazaka i 1.6 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od 23 posto u dolascima i 18 posto u noćenjima. Top destinacije američkih turista po ostvarenim noćenjima su Dubrovnik, Split, Zagreb, Hvar i Rovinj.   

Povezana vijest:

OD 2019. IZ DUBROVNIKA IZRAVNI LETOVI ZA SAD

USKORO BEZ VIZA I DVOSTRUKOG OPOREZIVANJA S SAD-OM?

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN