Hrvatska nikad povezanija s Amerikom: Delta Air Lines uvodi direktnu avioliniju New York – Dubrovnik

Nakon United Airlinesa, Pragus.One i Delta Air Lines je najavo direktnu liniju iz SAD-a prema Hrvatskoj. Tako je Hrvatska postala nikad povezanija s Amerikom. Američki avioprijevoznik Delta Air Lines...

Nakon United Airlinesa, Pragus.One i Delta Air Lines je najavo direktnu liniju iz SAD-a prema Hrvatskoj. Tako je Hrvatska postala nikad povezanija s Amerikom.

Američki avioprijevoznik Delta Air Lines uvodi direktnu avioliniju koja će od 3. srpnja prometovati prema Hrvatskoj i to na relaciji New York – Dubrovnik. Nova aviolinija prometovat će četiri puta tjedno između zračne luke John F. Keneedy (JFK) u New Yorku i ZL Dubrovnik. 

Prema Hrvatskoj će prometovati zrakoplovi tipa Boeing 767-300 s 226 sjedećih mjesta, a Delta Air Lines već je treća aviokompanija koja će ove sezone povezivati Hrvatsku i SAD. 

Naši putnici u središtu su svega što radimo, uključujući destinacije prema kojima letimo, a s obzirom da je Hrvatska bila jedna od prvih europskih zemalja koja se ponovno otvorila američkim putnicima, na ovu veliku potražnju odgovaramo uvođenjem ovog leta. Turisti u Hrvatskoj mogu uživati ​​u mnogim sadržajima, a mi smo uzbuđeni što ćemo našim putnicima ovog ljeta moći ponuditi veći izbor odredišta istovremeno podržavajući lokalno gospodarstvo i globalni oporavak industrije putovanja“, izjavio je viši potpredsjednik u Delta Air Linesu Joe Esposito. 

Uvođenjem nove aviolinije Delta Air Linesa koja će povezivati New York i Dubrovnik naša je zemlja postala povezanija s tržištem SAD-a nego ikada prije. Ovo su sjajne vijesti jer ćemo ovim letom u ovoj sezoni ugostiti znatno veći broj Amerikanaca što je posebice važno za južne hrvatske destinacije koje su na američkom tržištu iznimno popularne“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić

Delta Air Lines jedna je od najvećih i najuspješnijih svjetskih zrakoplovnih kompanija. Sjedište imaju u Atlanti, a prije globalne pandemije ova je kompanija svake godine prevozila oko 200 milijuna putnika na više od 300 destinacija u 50 zemalja. Delta Air Lines je također vodeći transatlantski avioprijevoznik s mrežom u 33 grada u 19 europskih zemalja.

Foto: Rachel Claire, Pexels.com / Delta Air Lines / Ilustracija: HrTurizam.hr

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN