Hrvatska obala i dalje najsigurnija na Mediteranu: U obalnim županijama svega 0,238 novoboljelih na 100.000 ljudi

Hrvatska obala i dalje je najsigurnija destinacija za goste iz EU na Mediteranu, pokazuju i posljednji podaci o broju novozaraženih i ukupno aktivnih slučajeva. Naime, do jučer je u...

Hrvatska obala i dalje je najsigurnija destinacija za goste iz EU na Mediteranu, pokazuju i posljednji podaci o broju novozaraženih i ukupno aktivnih slučajeva.

Naime, do jučer je u posljednja 24 sata, prema podacima županijskih stožera, od Istre do Dubrovnika zabilježeno je svega pet novih slučajeva COVID-19. S obzirom kako na ovom području živi oko 1,4 milijuna stanovnika, znači da imamo svega 0,357 novooboljelih na 100.000 stanovnika. 

No, na Jadranu je i više od 700.000 gostiju, stoga je situacija još povoljnija – 0,238 novooboljelih na 100.000 ljudi.

Hrvatska udruga turizma prije četiri dana pokrenula je web stranicu www.croatiacovid19.info s ciljem pravodobnog i točnog informiranja javnosti o broju slučajeva COVID-19 u hrvatskim regijama. 

Povezane vijesti:

  • HUT pokreno web stranicu Corona Region Tracker

    Ono što je trebala napraviti država napravio je HUT – epidemiološki mapirati i pojedinačno gledati svaku hrvatsku županiju. Hrvatska udruga turizma pokrenula je web stranicu www.croatiacovid19.info s ciljem pravodobnog i točnog...
Hrvatski HR English EN