Hrvatska postaje sve više prepoznata i po zimskom kampiranju

Kamping udruženje Hrvatske (KUH), kao najjača nacionalna strukovna udruga kampova, već duži niz godina u suradnji sa zainteresiranim članovima, te uz podršku MINT-a i HTZ-a provodi razne promotivne aktivnosti...

Kamping udruženje Hrvatske (KUH), kao najjača nacionalna strukovna udruga kampova, već duži niz godina u suradnji sa zainteresiranim članovima, te uz podršku MINT-a i HTZ-a provodi razne promotivne aktivnosti usmjerene na jačanje segmenta „zimskog kampiranja“ , a kako ističu iz KUH-a trud se napokon vraća na “naplatu” te Hrvatska polako ,ali sigurno, postaje sve više prepoznata i po zimskom kampiranju.

Tome u prilog govore i statistički pokazatelji, koji pokazuju kako je u studenom prošle godine ostvaren porast broja noćenja u kampovima od 10 %. Također, rast je ostvaren i u mjesecu prosincu kada je ostvareno čak 40,2 % više noćenja, nego 2017.godine. Rast u zimskoj sezoni nastvaljen je i početkom 2019.godine, te je tako u siječnju od 1.1. do 24.1.2019. ostvaren porast noćenja od 11,8%.

“Objekti koji rade i zimi moraju posebnu pažnju posvetiti bogatijoj ponudi raznovrsnih programa, izleta, odnosu sa gostima, suradnji sa ostalim poljoprivrednim proizvođačima i organizatorima aktivnosti u okolini i svemu ostalome što taj vid turizma čini specifičnim u odnosu na ljetno „sunce i more“. Međutim, svi ti napori urodili su plodom i Hrvatska sve više postaje prepoznatljiva i kao destinacija zimskog kampiranja.” ističu iz KUH-a.

Gostima koji dolaze u kampove po zimi treba sadržaj, te je ovo i svojevrsni poziv svim pružateljima razni sadržaja u destinacijama da se probude i ponude svoje usluge tj. sadržaje kampovima tj. gostima. Win – win za sve, a najviše goste koji doslovno vape za aktivnostima kako bi ispunili hladne dane raznim aktivnostima.

Hrvatska danas službeno ima čak 19 objekata koji rade kroz cijelu godinu (dakle i zimi), i to 16 kampova, dva kampa u domaćinstvu i jedan kamp na OPG-u. 

Tijekom zime, u kampove najviše gostiju dolazi iz Slovenije, Austrije, Italije i Njemačke.

Naslovna fotografija: Kamp Porto Sole, Vrsar

POVEZANA VIJEST:

Vijesti: