Hrvatska turistička zajednica na prestižnim Loop B2B događanjima u Malom Lošinju

MICE turizam snažno potiče razvoj Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije

Autor:  HrTurizam Promo

8. travnja 2024.

Hrvatska turistička zajednica sudjeluje na Loop (Luxury on our Planet) B2B događanjima posvećenima  MICE (meetings, incentives, conferences, exhibitions) industriji, odmorišnom turizmu i CEE regiji, a koja se ove godine održavaju u Malom Lošinju.

Riječ je o renomiranom međunarodnom događanju za segment MICE, leisure i luksuznih putovanja koje okuplja najznačajnije distributere luksuznih putovanja - turističke agencije i turoperatore, hotele, članove međunarodnih asocijacija i ostale subjekte iz industrije putovanja globalno te iz Njemačke, Austrije, Švicarske, kao i tržišta srednje i istočne Europe (CEE), s ciljem umrežavanja predstavnika atraktivnih destinacija, hotela i event prostora, putničkih agenata te različitih inozemnih dobavljača.

U okviru događanja, Hrvatska turistička zajednica predstavlja domaću MICE, odmorišnu i luksuznu ponudu te usluge prilagođene potrebama poslovnih sastanaka i konferencija koje snažno doprinose cjelokupnoj industriji poslovnih putovanja, kao i rezultatima turističkog prometa ostvarenog temeljem poslovnog turizma.

"Hrvatska je idealna destinacija za mala i srednja poslovna događanja, s odličnom infrastrukturom i dugogodišnjim iskustvom hrvatskih profesionalaca, kvalitetnom međunarodnom prometnom povezanošću te bogatom kulturnom i prirodnom baštinom. Sve učestalija organizacija poslovnih događanja diljem naše zemlje dokazuje da učinkovito koristimo potencijale MICE turizma, a vrlo smo snažno okrenuti i segmentima turističke ponude visoke vrijednosti prema smjernicama novog Strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši da su upravo poslovni skupovi jedan od najboljih pokretača razvoja Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije jer se održavaju prvenstveno u razdoblju pred i posezone.

Loop mali losinj htz 2024

Ovogodišnja događanja pod okriljem Loop luxury fair platforme započela su sajmom Loop MICE Spring 2024 koji se održava od 7. do 10. travnja, nakon čega slijedi Loop Leisure od 10. do 14. travnja. Loop CEE zaokružit će sveukupni Loop event, u trajanju od 14. do 18. travnja. Loop događanje održava se već deset godina dva puta godišnje diljem svijeta.

Dodajmo kako su Loop događanja vrlo bitna za Hrvatsku s obzirom na to da se u našoj zemlji oko 90% ukupnog turističkog prometa realizira upravo s europskih tržišta s kojih dolaze ovi najznačajniji distributeri luksuznih putovanja.

Izvor i foto: Hrvatska turistička zajednica

Autor:  HrTurizam Promo

8. travnja 2024.