Hrvatska u vrhu najtraženijih destinacija na tržištu Austrije

Prema rezultatima istraživanja organizatora putovanja Ruefa Reisen GmbH, Hrvatska je zauzela drugo mjesto najtraženijih inozemnih destinacija na tržištu Austrije

Autor:  HrTurizam Promo

24. siječnja 2023.

Hrvatska je zauzela visoko drugo mjesto najtraženijih inozemnih destinacija na tržištu Austrije! Pokazuju to rezultati tržišnog istraživanja poznatog organizatora putovanja Ruefa Reisen GmbH koji je proveo istraživanje "Reisekompass 2023." o trendovima u sektoru putovanja u ovoj godini. Prema rezultatima istraživanja prvo mjesto zauzima Italija s udjelom od 32%, druga je Hrvatska s udjelom od 28%, a zatim slijede Njemačka sa 17%, Grčka s 12% te Španjolska s 9% udjela.

"Rezultati ovog istraživanja potvrđuju sada već tradicionalno visoku poziciju naše zemlje među Austrijancima, odnosno njihovim omiljenim inozemnim destinacijama. Navedeno je posebice važno ako znamo da se Austrija nalazi među top tri najvažnija tržišta za hrvatski turizam pa stoga i vesele podaci iz istraživanja prema kojima 76% ispitanika svoj godišnji odmor planira provesti u Europi. Na nama je da kvalitetnim promotivnim kampanjama, aktivnostima i programima iskoristimo sve potencijale koje nam nudi ovo tržište i tako dodatno učvrstimo poziciju Hrvatske među Austrijancima", poručio je Branimir Tončinić, direktor Predstavništva HTZ-a u Beču, nadodavši kako su rezultate istraživanja prenijeli i brojni popularni online stručni magazini kao što su Tip Online, Hotel und Touristik, Der Standard i dr.

Dodajmo kako prema istraživanju svaka druga osoba ove godine planira svoj odmor na moru te je za 40% ispitanika ljetni odmor ujedno i glavni odmor u godini. Također, svaki treći ispitanik planira putovanje u gradove, a istaknuta je i potražnja za wellness paketima te aktivnim odmorom.

"Visoka potražnja za Hrvatskom u kombinaciji s visokom potražnjom Austrijanaca za putovanjima u Europi za nas znači vrlo dobre turističke rezultate s ovog tržišta u 2023. Naime, čak devet od 10 ispitanika se izjasnilo da planira barem jedno putovanje u ovoj godini pa s tržišta Austrije očekujemo nastavak pozitivnih trendova iz prošle godine, kada su Austrijanci u našoj zemlji ostvarili oko 8,2 milijuna noćenja čime smo za 5% premašili rezultat iz rekordne 2019. godine", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Osim navedenih podataka istraživanje je dodatno pokazalo kako 29% Austrijanaca ove godine na putovanju želi provesti od sedam do 14 dana, dok 24% njih na putovanju želi provesti dva do tri tjedna, a kada je riječ o potrošnji ona iznosi oko 1.700 eura što je za oko 150 eura više u odnosu na lanjsko istraživanje.

Izvor i foto: Hrvatska turistička zajednica

Autor:  HrTurizam Promo

24. siječnja 2023.