Hrvatske zračne luke ponovno povezane s Londonom

Od početka zimskog reda letenja prošle godine, zagrebačka je zračna luka jedina imala direktnu vezu s Londonom. Kako piše Croatian Aviation, to će se promijeniti nakon gotovo 7 mjeseci,...

Od početka zimskog reda letenja prošle godine, zagrebačka je zračna luka jedina imala direktnu vezu s Londonom. Kako piše Croatian Aviation, to će se promijeniti nakon gotovo 7 mjeseci, brojni avioprijevoznici do kraja ovog mjeseca obnovit će promet na sezonskim linijama prema hrvatskim zračnim lukama.

Dubrovnik – London

Od 28. svibnja britanski nacionalni avioprijevoznik, British Airways, obnovit će promet na svojoj sezonskoj liniji između Londona (zračna luka Heathrow) i Dubrovnika. Letovi su od spomenutog datuma potvrđeni tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, petka i nedjelje. Dubrovnik će biti prvo odredište British Airwaysa u ovoj ljetnoj sezoni u Republici Hrvatskoj.

Od 30. lipnja na liniji London Gatwick – Dubrovnik promet će obnoviti britanski EasyJet. U početku je najavljen jedan let tjedno, nedjeljom, no već od 07. lipnja najavljeno je povećanje u vidu broja tjednih operacija, svakog ponedjeljka, četvrtka, subote i nedjelje.

Split – London

EasyJet će 22. svibnja ponovno uvesti liniju London Luton – Split, u početku s dva leta tjedno, četvrtkom i subotom, a od 08. lipnja najavljena su četiri leta tjedno na ovoj liniji.

Od 29. svibnja uvode se još dvije linije između Splita i Londona. Croatia Airlines obnovit će promet prema Heathrowu s jednim tjednim letom, subotom, dok će Easyjet uvesti liniju prema zračnoj luci Gatwick također jednom tjedno, subotom. EasyJet već od 08. lipnja najavljuje 6 letova tjedno na ovoj liniji, svakog dana osim srijedom.

British Airways je do prije nekoliko dana najavljivao povratak u Split u prvim danima lipnja, no letovi su još jednom odgođeni i trenutno najavljeni od 11. lipnja.

Pula – London

Od 03. lipnja irski Ryanair uvodi liniju London Stansted – Pula. Letovi su kroz lipanj najavljeni dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom. Od 12. lipnja i EasyJet planira uvesti liniju između Pule i London Gatwicka.

Zadar i London

Ryanair će od 01. lipnja obnoviti promet između Stansteda i Zadra. Najavljena su dva leta tjedno, utorkom i subotom.

Zagreb – London

Od ovog tjedna Croatia Airlines će prometovati između Heathrowa i Zagreba tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede i petka. Povratak British Airwaysa u Zagreb trenutno je odgođen za kraj lipnja.

Foto: British Airways

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN