Hrvatski kuhari otvaraju šestu kuhinju za stradale u potresu. Donosimo sve lokacije

Hrvatski chefovi i kuhari u utorka, samo tri sata nakon potresa, neumorno kuhaju u Petrinji za stradale u potresu, kao i za volontere koji ondje pomažu. Dosad su spremili...

Hrvatski chefovi i kuhari u utorka, samo tri sata nakon potresa, neumorno kuhaju u Petrinji za stradale u potresu, kao i za volontere koji ondje pomažu. Dosad su spremili preko 60 tisuća obroka, a samo je jučer isporučeno oko 11.000 obroka. Sve su se sami organizirali, donirali, uplatili sredstva te ono najvažnije odmah bili na terenu i kuhali za sve.

Cijela ugostiteljska struka i industija se uključila u pomoć, a na terenu su Nacionalna Udrugu ugostitelja, Hrvatski kuharski savez, Chefovi kuhaju doma, JRE i razne druge ugostiteljske udruge i kuhari iz cijele hrvatske.

Danas je otvorena i šesta kuhinja, i to druga u Sisku. Kuhari kuhaju na sljedećim lokacijama:

  1. Petrinja – na Trgu hrvatskih branitelja 
  2. Mošćenica – OŠ Dragutina Tadijanovića ( Cocktail bar Chef kuha doma )
  3. Topusko – Ugostiteljska škola na adresi Školska 14
  4. Sisak dvije lokacije – Osnovna škola Sisak na adresi Ul. Franje Lovrića 27 i Mije Goričkog 58 ( Cocktail bar Chef kuha doma )
  5. Glina – Drvni centar , Ulica Žrtava Domovinskog rata 71

Danas su ugostiteji uspjeli od države dogovoriti da im stigne sav potreban materijal za kuhanje iz robnih zaliha.”Mi smo ovdje sve posložili, s današnjim danom smo skuhali oko 60.000 obroka. Samo jučer smo podijelili 11.000 toplih obroka. Sad će država, kako su nam rekli, osposobiti Inu u Sisku za pripremu 6000 toplih obroka, a mi kuhari ćemo ostati još narednih 7 dana, no onda se i mi polako moramo vraćati svojim poslovima“, rekao je Marin Medak iz Nacionalne udruge ugostitelja za Index.hr, navodeći kako oko 200 do 300 kuhara iz cijele Hrvatske kuha za stradale u potresu, kao i za volontere.

Foto: Chef kuha doma

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN