Do danas ostvareno više od milijun turističkih dolazaka

Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te nautičkom charteru, u Hrvatskoj je ostvareno više od milijun turističkih dolazaka u srpnju, što...

Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te nautičkom charteru, u Hrvatskoj je ostvareno više od milijun turističkih dolazaka u srpnju, što je 47% dolazaka ostvarenih u istom razdoblju prošle godine. Pri tome, poručuju iz Hrvatske turističke zajednice, ostvareno je i više od 7,2 milijuna turističkih noćenja što je približno 55% lanjskog rezultata. Od ukupnog broja dolazaka inozemni su turisti ostvarili 875.000 dolazaka (44% prošlogodišnjeg rezultata) i 6.2 milijuna noćenja (53% lanjskog rezultata), dok je promet domaćih turista na razini od 80% prošlogodišnjeg prometa mjerenog dolascima te 73% razine u noćenjima.

“U Hrvatskoj ovih dana na dnevnoj bazi boravi gotovo 550 tisuća turista od čega je oko 460 tisuća inozemnih gostiju”, istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić i dodao kako tijekom druge polovine srpnja, a posebice kolovoza očekuje kako će broj gostiju u hrvatskim destinacijama i dalje rasti.

U razdoblju od 1. do 15. srpnja u pogledu apsolutnog broja noćenja vodeće je tržište Njemačke s kojeg je ostvareno 86% lanjskog rezultata, a zatim slijede Slovenija sa 83% te Češka sa 69% prošlogodišnjeg rezultata u istom razdoblju. Destinacije s najviše ostvarenih noćenja u dosadašnjem dijelu srpnja su Vir, Rovinj, Medulin, Mali Lošinj i Poreč.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN