HTZ na najvećem turističkom sajmu u Mađarskoj – Utazas 2024.

U dosadašnjem dijelu godine rekordan broj dolazaka i noćenja mađarskih turista

Autor:  HrTurizam Promo

23. veljače 2024.

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj predstavlja hrvatsku turističku ponudu na sajmu Utazas, najvećem turističkom sajmu u Mađarskoj, koji se održava u Budimpešti od 22. do 25. veljače. Ovaj značajni četverodnevni turistički događaj već je na samom početku okupio mnoštvo zainteresiranih dionika i aktera iz industrije putovanja i turizma iz svih dijelova svijeta, a sve s ciljem djelotvorne promocije turističkih potencijala, razmjene iskustva i znanja te predstavljanja aduta različitih turističkih destinacija. Da je riječ o jednom od glavnih međunarodnih turističkih sajmova u ovom dijelu Europe, u sklopu koje Hrvatska učinkovito i visoko kvalitetno promovira sve prednosti hrvatskog turizma, potvrdila je i Ivana Herceg, direktorica Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj.

"Predstavljanje hrvatske turističke ponude na najvećem turističkom sajmu u Mađarskoj predstavlja idealnu priliku za daljnjim jačanjem prepoznatljivosti naše zemlje kao turističke destinacije. Već prvog dana sajma održali smo brojne sastanke s različitim partnerima, dok su mnogi predstavnici medija iskazali veliki interes za studijska putovanja u Hrvatsku. Upravo takve povratne informacije dokazuju da zanimanje za hrvatskim destinacijama i dalje jača, a tu su i već brojne realizirane rezervacije Mađara za putovanja u našu zemlju", izjavila je Herceg, dodavši kako je prvi dan sajma bio posvećen poslovnoj publici, dok su ostala tri dana otvorena za sve posjetitelje.

Sajam utazas izvor htz

Iznimno visok interes mađarskih turista za putovanja u Hrvatsku, između ostalog, dokazuju i rezultati turističkog prometa s mađarskog tržišta u dosadašnjem dijelu godine. Naime, Mađari su do sada u našoj zemlji ostvarili preko 7 tisuća dolazaka i gotovo 30 tisuća noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 20% u dolascima i 64% u noćenjima. Pritom su Mađari najviše noćenja ostvarili na Kvarneru, gradu Zagrebu te Istri, a gledano prema destinacijama u Opatiji, Rijeci, Rovinju i Zadru.

"Tijekom sajma Utazas moći ćemo dodatno procijeniti stanje na tržištu Mađarske koje se tradicionalno nalazi među najvažnijim emitivnim tržištima za hrvatski turizam. Upravo zato vesele dosadašnji trendovi i pokazatelji prema kojima Hrvatska postaje sve popularnija destinacija Mađara i za putovanja izvan glavne ljetne sezone", zaključila je Herceg.

Izvor i foto: Hrvatska turistička zajednica

Autor:  HrTurizam Promo

23. veljače 2024.